Farsangi fánk airfryer-ben sütve
Mióta megvan a forrólevegős fritőzöm, majdnem naponta használom. Most kipróbáltam, milyen a farsangi fánk az airfryer-ben.
Korábban sütöttem már sütőben fánkot, az egy átmenet volt valahol a fánk és a bukta között. Airfryer-ben viszont elég közel van az olajban sütött fánkhoz, mondjuk, 90%-ban hasonlít rá. Bár, a hasonlóság lehet, hogy annak is köszönhető, hogy most olajjal bekenegettem a fánkokat sütés előtt. A fánkok ugyanolyan puhák, rugalmasak, mint az olajban sütöttek, a tészta külső rétege egy kicsit kevésbé puha, a belseje ugyanolyan, mint az olajosé. Az airfryer-ben jobban felpuffadtak, mint olajban sütve, így valamivel magasabbak lettek. Ja, és szalag nem lesz rajtuk…
Farsangi fánk airfryer-ben sütve – Hozzávalók:
50 dkg liszt
4 ek cukor
2,5 dkg friss élesztő (vagy ennek megfelelő száraz élesztő)
2,5 dl tej
3 tojás sárgája
7 dkg vaj
1 ek sütőrum
1 citrom lereszelt héja
csipet só
3 ek olaj
Farsangi fánk airfryer-ben sütve – Elkészítés:
Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Hozzákeverjük a hozzávalókat az olaj kivételével és összedolgozzuk a tésztát.
Egy órát meleg helyen kelni hagyjuk.
Lisztezett felületen 1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát és kiszaggatjuk.
Negyed órát pihentetjük a tésztát.
Ecsettel a tésztakorongok mindkét felét bekenjük olajjal.
180 °C-on 8 perc alatt megsütjük az airfryer-ben, úgy, hogy 4-5 perc környékén megfordítjuk a fánkokat fejjel lefelé. A sütési idő a saját készülék tulajdonságaitól függően változhat!
Kivéve megtölthetjük lekvárral, megszórjuk porcukorral.
Szereted a fánkot? Akkor készítsd el ezeket a fánk recepteket is!
Túrófánk – gyorsan, egyszerűen
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!
1 thought on “Farsangi fánk airfryer-ben sütve”
You must be logged in to post a comment.