Farsangi fánk airfryer-ben sütve

farsangi fank airfryer-ben

 

Mióta megvan a forrólevegős fritőzöm, majdnem naponta használom. Most kipróbáltam, milyen a farsangi fánk az airfryer-ben.

Korábban sütöttem már sütőben fánkot, az egy átmenet volt valahol a fánk és a bukta között. Airfryer-ben viszont elég közel van az olajban sütött fánkhoz, mondjuk, 90%-ban hasonlít rá. Bár, a hasonlóság lehet, hogy annak is köszönhető, hogy most olajjal bekenegettem a fánkokat sütés előtt. A fánkok ugyanolyan puhák, rugalmasak, mint az olajban sütöttek, a tészta külső rétege egy kicsit kevésbé puha, a belseje ugyanolyan, mint az olajosé. Az airfryer-ben jobban felpuffadtak, mint olajban sütve, így valamivel magasabbak lettek. Ja, és szalag nem lesz rajtuk…

 

Farsangi fánk airfryer-ben sütve – Hozzávalók:

50 dkg liszt

4 ek cukor

2,5 dkg friss élesztő (vagy ennek megfelelő száraz élesztő)

2,5 dl tej

3 tojás sárgája

7 dkg vaj

1 ek sütőrum

1 citrom lereszelt héja

csipet só

3 ek olaj

 

Farsangi fánk airfryer-ben sütve – Elkészítés:

Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

Hozzákeverjük a hozzávalókat az olaj kivételével és összedolgozzuk a tésztát.

Egy órát meleg helyen kelni hagyjuk.

Lisztezett felületen 1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát és kiszaggatjuk.

Negyed órát pihentetjük a tésztát.

Ecsettel a tésztakorongok mindkét felét bekenjük olajjal.

180 °C-on 8 perc alatt megsütjük az airfryer-ben, úgy, hogy 4-5 perc környékén megfordítjuk a fánkokat fejjel lefelé. A sütési idő a saját készülék tulajdonságaitól függően változhat!

Kivéve megtölthetjük lekvárral, megszórjuk porcukorral.

 

Szereted a fánkot? Akkor készítsd el ezeket a fánk recepteket is!

Túrófánk – gyorsan, egyszerűen

10 perces fánk

Sütőben sült sajtos túrófánk

A mi szalagos fánk(unk)

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!

farsangi fank airfryer-ben

farsangi fank airfryer-ben

farsangi fank airfryer-ben



1 thought on “Farsangi fánk airfryer-ben sütve”