Túrófánk – gyorsan, egyszerűen

turofank

 

A szalagos fánk fánkszezonban kihagyhatatlan, de ilyenkor szeretünk más fánkfajtákat is kipróbálni, hát még megkóstolni. A túrófánk egy szuper verzió, gyorsabban elkészül, mint a hagyományos változat és a túrótartalma miatt egész laktató is. Nem gondolom, hogy különösebben el lehet rontani, szóval, hajrá mindenkinek!

 

Túrófánk – Hozzávalók:

25 dkg túró  

25 dkg liszt  

1d tejföl         

2 tojás           

1 tk szódabikarbóna          

2 tk cukor     

1 csipet só   

1 citrom         

olaj     

porcukor       

lekvár

 

Túrófánk – Elkészítés:

Az áttört túrót, lisztet, tejfölt, tojást, szódabikarbónát, cukrot, sót, reszelt citromhéjat összekeverjük, összegyúrjuk. A túró nedvességtartalmától, tojás nagyságától függően elképzelhető, hogy a tejföl mennyiségén változtatni kell, a lényeg, hogy kézzel formázható, de lágy tésztát kapjunk.

Nedves kézzel diónyi nagyságú golyókat gyúrunk és lisztezett felületre rakjuk őket.

Forró olajban aranybarnára sütjük. Egy kis idő után feljönnek az olaj felszínére és maguktól elkezdenek forogni (itt meg tudod nézni, hogy hogyan), szabályos formára kikerekednek, így gyakorlatilag minden részük egyenletesen átsül.

 

 

Próbáld ki ezeket a fánk recepteket is:

10 perces fánk

Sütőben sült túrófánk

Gyors almafánk

Sütőben sült sajtos túrófánk

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!

 

turofank

turofank