Túrófánk – gyorsan, egyszerűen
A szalagos fánk fánkszezonban kihagyhatatlan, de ilyenkor szeretünk más fánkfajtákat is kipróbálni, hát még megkóstolni. A túrófánk egy szuper verzió, gyorsabban elkészül, mint a hagyományos változat és a túrótartalma miatt egész laktató is. Nem gondolom, hogy különösebben el lehet rontani, szóval, hajrá mindenkinek!
Túrófánk – Hozzávalók:
25 dkg túró
25 dkg liszt
1 dl tejföl
2 tojás
1 tk szódabikarbóna
2 tk cukor
1 csipet só
1 citrom
olaj
porcukor
lekvár
Túrófánk – Elkészítés:
Az áttört túrót, lisztet, tejfölt, tojást, szódabikarbónát, cukrot, sót, reszelt citromhéjat összekeverjük, összegyúrjuk. A túró nedvességtartalmától, tojás nagyságától függően elképzelhető, hogy a tejföl mennyiségén változtatni kell, a lényeg, hogy kézzel formázható, de lágy tésztát kapjunk.
Nedves kézzel diónyi nagyságú golyókat gyúrunk és lisztezett felületre rakjuk őket.
Forró olajban aranybarnára sütjük. Egy kis idő után feljönnek az olaj felszínére és maguktól elkezdenek forogni (itt meg tudod nézni, hogy hogyan), szabályos formára kikerekednek, így gyakorlatilag minden részük egyenletesen átsül.
Próbáld ki ezeket a fánk recepteket is:
Sütőben sült sajtos túrófánk
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!
You must be logged in to post a comment.