Gyors almafánk
Ha gyorsan egy meleg édességre vágynál, süss almafánkot.
A legmacerásabb része – legalábbis szerintem – az almareszelés. Aztán csak bele a többi hozzávalót és már sütheted és némi fahéjas porcukorfelhő után eheted is. Ha a fagyit szereted, adj hozzá egy gombócnyi vaníliát!
Ezzel a recepettel a Blogkóstoló játék 18. fordulójára készültem, melynek ezúttal Vöröskaktusz a házigazdája. A játék során a jelentkezőknek kisorsolják egymás blogjait, ahonnan egy-egy receptet kell kipróbálni és közzétenni. (A 14. fordulónak én voltam a háziasszonya.) Most Vöröskaktusz a Sherpa konyhája íróját, Andit sorsolta páromul. Andit nem kellett bemutatni, megismerkedtünk személyesen is a februári gasztroblogger találkozón, a blogját pedig már régóta követem.
A gyors elkészíthetőség – és mert minden hozzávaló volt otthon – miatt az almafánk receptjét választottam, lássuk:
Almafánk – Hozzávalók:
1 kg alma
35 dkg liszt
2 tojás
fél cs sütőpor
cukor ízlés szerint – én 2 evőkanállal raktam bele, a végén úgyis kerül rá porcukor
szóráshoz:
porcukor
fahéj
sütéshez:
olaj
Almafánk – Elkészítés:
Az almát meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük.
A tészta többi hozzávalóival összekeverjük. Egy nem folyós masszát kell kapnunk, amelyik nagyjából tartja a formáját. Ha levesebb az alma, akkor több lisztet fog felvenni.
Az olajat felforrósítjuk.
Két evőkanál segítségével galuskákat formázunk és az olajban pár perc alatt mindkét oldalukat aranyszínűre sütjük.
Fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk. Szerintem melegen a legfinomabb, de hidegen is jól esett 🙂
Ha nincs kedved almát reszelni, süss bundás almát!
Ne maradj le semmiről, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához! 🙂
3 thoughts on “Gyors almafánk”
You must be logged in to post a comment.
Rogton elkeszitettem, nagyon finom let 🙂
Örülök, hogy ízlett! És boldog névnapot kívánok! 🙂
Koszonom szepen! A receptet is! Kortevel is megprobalom, talan fele korte fele alma kombinacio jobb, majd megirom milyen lett.