Gyors almafánk

gyors almafank

 

Ha gyorsan egy meleg édességre vágynál, süss almafánkot.

A legmacerásabb része – legalábbis szerintem – az almareszelés. Aztán csak bele a többi hozzávalót és már sütheted és némi fahéjas porcukorfelhő után eheted is. Ha a fagyit szereted, adj hozzá egy gombócnyi vaníliát!

Ezzel a recepettel a Blogkóstoló játék 18. fordulójára készültem, melynek ezúttal Vöröskaktusz a házigazdája. A játék során a jelentkezőknek kisorsolják egymás blogjait, ahonnan egy-egy receptet kell kipróbálni és közzétenni. (A 14. fordulónak én voltam a háziasszonya.) Most Vöröskaktusz a Sherpa konyhája íróját, Andit sorsolta páromul. Andit nem kellett bemutatni, megismerkedtünk személyesen is a februári gasztroblogger találkozón, a blogját pedig már régóta követem.

A gyors elkészíthetőség – és mert minden hozzávaló volt otthon – miatt az almafánk receptjét választottam, lássuk:

 

Almafánk – Hozzávalók:

1 kg alma

35 dkg liszt

2 tojás

fél cs sütőpor

cukor ízlés szerint – én 2 evőkanállal raktam bele, a végén úgyis kerül rá porcukor

szóráshoz:

porcukor

fahéj

sütéshez:

olaj

 

Almafánk – Elkészítés:

Az almát meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük.

A tészta többi hozzávalóival összekeverjük. Egy nem folyós masszát kell kapnunk, amelyik nagyjából tartja a formáját. Ha levesebb az alma, akkor több lisztet fog felvenni.

Az olajat felforrósítjuk.

Két evőkanál segítségével galuskákat formázunk és az olajban pár perc alatt mindkét oldalukat aranyszínűre sütjük.

Fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk. Szerintem melegen a legfinomabb, de hidegen is jól esett 🙂

 

 

Ha nincs kedved almát reszelni, süss bundás almát!

 

 

Ne maradj le semmiről, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához! 🙂

 

gyors almafank

 

 



3 thoughts on “Gyors almafánk”