Marcipános almatorta
Csak összekevered, rádobálod az almát és mehet is a marcipános almatorta a sütőbe.
Egyszerű őszi édesség, a marcipánnak köszönhetően némi kis plusz csavarral!
Marcipános almatorta – Hozzávalók:
50 dkg alma
10 dkg marcipán lereszelve
fél citrom leve és reszelt héja
125 g vaj
3 tojás
fél vanília kikapart magja
15 dkg liszt
1 tk sütőpor
késhegynyi fahéj
esetleg pár csepp mandulaaroma (átlátszó)
Marcipános almatorta – Elkészítés:
Az almákat megpucoljuk, kimagozzuk, nyolcadokra vágjuk és megforgatjuk citromlében.
A vajat a cukorral és a reszelt marcipánnal kikeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliát, sót és a tojásokat. Én pár csepp mandulaaromát is tettem bele, hogy jobban érződjön a marcipáníz.
A liszt, sütőpor és fahéj keverékét hozzáadjuk a tojásos masszához.
Kivajazott, kilisztezett formába öntjük és elrendezzük a tetején az almákat.
180 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
Másnapra az almák zsugorodhatnak egy picit, így érdemes a tálalás napján megsütni.
A kis almákat színezett hamis marcipánból és némi gumicukorból (levelek) készítettem.
Csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához is! 🙂
Forrás: http://kajapiazongora.blog.hu/2012/03/26/marcipanos_almatorta_recept
3 thoughts on “Marcipános almatorta”
You must be logged in to post a comment.
Hmm, nagyon kacsintgat rám 😉
Oh, hát velem is ezt tette … először csak ő kacsintgatott, aztán sokáig én is szemezgettem vele, végül az enyém lett 😉
Gyönyörű lett 🙂 Köszönöm a receptet.