Szilvalekvárral töltött fánk sütőben sütve
Legtöbben szeretik a fánkot, de az olajban sütés sokakat eltántorít a készítésétől. Itt az olajmentes változat, a szilvalekvárral töltött fánk sütőben sütve! Természetesen kicsit más lesz a tészta állaga, mint az olajosé, főként a tészta széle, a belseje szerintem, egészen hasonló, viszont nem kell olaj, olcsóbb és egészségesebb is lesz. És csak a jó illatokat fogjuk érezni a konyha felől…
Szilvalekvárral töltött fánk sütőben sütve – Hozzávalók:
40 dkg liszt
2 ek cukor
5 dkg vaj
2 csomag szárazélesztő
1,5 dl langyos tej
2 tojás
a töltelékhez: szilvalekvár (vagy bármilyen keményebb lekvár)
Szilvalekvárral töltött fánk sütőben sütve – Elkészítés:
A lisztben elkeverjük a cukrot, és a szárazélesztőt, majd belemorzsoljuk a vajat.
A tejet meglangyosítjuk és elkeverjük benne a tojásokat, majd a liszt közepére öntjük és összegyúrjuk a tésztát rugalmas, sima állagúra.
Langyos helyen kb. fél óra alatt duplájára kelesztjük.
Ezután újra átgyúrjuk a tésztát és 24 egyenlő részre osztjuk.
A tésztadarabokat kilapítjuk és a közepébe lekvárt teszünk. Összezárjuk, összecsippentjük a széleket és a kezünkben szép gombócokat formázunk belőlük. A „szép” felével felfelé sütőpapíros tepsire rakjuk őket.
Fél órát ismét hagyjuk kelni.
190°C-ra előmelegített sütőben kb. negyed óra alatt aranyszínűre sütjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Szereted a fánkot? Nézd meg ezeket a recepteket is!
A mi szalagos fánk(unk)
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!
Forrás: Pálmafa Project
1 thought on “Szilvalekvárral töltött fánk sütőben sütve”
You must be logged in to post a comment.