Sütőben sült sajtos túrófánk

Sutoben sult sajtos turofank

 

Annak, aki még soha semmit nem próbált ki tőlem, (annak jár egy ejnye-bejnye, hát minek jártok ide, csak nyálat csorgatni? :)), annak ki kell próbálnia ezt a sajtos túrófánk receptet mindenképpen! Vannak benne ilyen „elrettentő” kifejezések, mint fánk, égetett tészta, stb., de higgyetek nekem, tök egyszerű! És a tésztája … tudjátok, az a jó kis „nedves” tészta, isteni puha és finom! Budapest-Rovinj távon ez a mennyiség simán elfogy 🙂 Egyébként kb. másfél gáztepsivel lesz.  

 

Sütőben sült sajtos túrófánk – Hozzávalók:

0,5 l tej

5 dkg vaj

20 dkg tehéntúró

20 dkg liszt

4 tojás

10 g só

kb 7 dkg reszelt sajt a tetejére, én füstölt sajttal csináltam – isteni!  

 

Sütőben sült sajtos túrófánk – Elkészítés:

A tejet a vajjal és a sóval melegítjük, amíg a vaj el nem olvad.

Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet, kevergetjük, amíg a massza el nem válik az edény falától (ez nagyon gyorsan megvan).

A tűzről levéve hozzákeverjük a túrót. Itt lehet mixert használni, én csak kézzel kevertem.

Amikor langyosra hűlt, jöhetnek egyesével a tojások, szintén alaposan elkeverve.

Ha nagyon szépre akarjuk, lehet habzsákba tölteni a masszát és úgy kinyomni (sütőpapíros tepsire), én csak két kanál segítségével formázgattam nagyjából egyformára a fánkocskákat.

A tetejüket megszórjuk reszelt sajttal.

190 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.    

 

Hasonló állagú, de fetából készült sajtfánk receptje itt található.    

 

Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához itt!

Sutoben sult sajtos turofank

Sutoben sult sajtos turofank
Forrás: Farkas Vilmos    



3 thoughts on “Sütőben sült sajtos túrófánk”