Vaníliás krémtúró málnával

Vanilias kremturo malnaval

 

A retro vaníliás krémtúró ugye milyen finom volt? Elkészíthetjük ezt is házilag néhány perc alatt!

Én most fokoztam az élvezeteket, megspékeltem egy jó adag málnapürével 🙂

 

Vaníliás krémtúró málnával – Hozzávalók:

25 dkg túró

2 tojás sárgája (maradék tojáshehérje-hasznosító ötletek: itt)

2 dl tej

5 dkg cukor/nyírfacukor

egy csipet só

fél vaníliarúd kikapart magja (vagy egy csomag vaníliáscukor)

nagy marék málna

 

Vaníliás krémtúró málnával – Elkészítés:

A tojássárgákat a cukorral és a sóval habosra keverjük.

A tejjel folyamatos kevergetés mellett kis lángon melegítjük addig, amíg be nem sűrűrödik. Ez kb 5-7 perc.

A tűzről levéve hozzákeverjük a túrót. A lehető legsimább állapotot botmixerrel érhetjük el.

A málna egy részét villával összetörjük és a krémtúróval rétegezve üvegpoharakban tálaljuk. A tetejét egész málnaszemekkel díszítjük.

Málnaidőszakon kívül mazsolával is érdemes kipróbálni.

 

 

Csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához itt!

 

 

Vanilias kremturo malnaval

Vanilias kremturo malnaval

Vanilias kremturo malnaval

 

 

Forrás: http://www.chefviki.hu/2013/03/vanilias-mazsolas-kremturo.html



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük