Vaníliás krémtúró málnával
A retro vaníliás krémtúró ugye milyen finom volt? Elkészíthetjük ezt is házilag néhány perc alatt!
Én most fokoztam az élvezeteket, megspékeltem egy jó adag málnapürével 🙂
Vaníliás krémtúró málnával – Hozzávalók:
25 dkg túró
2 tojás sárgája (maradék tojáshehérje-hasznosító ötletek: itt)
2 dl tej
5 dkg cukor/nyírfacukor
egy csipet só
fél vaníliarúd kikapart magja (vagy egy csomag vaníliáscukor)
nagy marék málna
Vaníliás krémtúró málnával – Elkészítés:
A tojássárgákat a cukorral és a sóval habosra keverjük.
A tejjel folyamatos kevergetés mellett kis lángon melegítjük addig, amíg be nem sűrűrödik. Ez kb 5-7 perc.
A tűzről levéve hozzákeverjük a túrót. A lehető legsimább állapotot botmixerrel érhetjük el.
A málna egy részét villával összetörjük és a krémtúróval rétegezve üvegpoharakban tálaljuk. A tetejét egész málnaszemekkel díszítjük.
Málnaidőszakon kívül mazsolával is érdemes kipróbálni.
Csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához itt!
Forrás: http://www.chefviki.hu/2013/03/vanilias-mazsolas-kremturo.html
You must be logged in to post a comment.