Lecsó
Ha itt a nyár, itt a lecsószezon! Igazi nyaralós étel, gyakorlatilag csak egy edény kell hozzá, alig kell mosogatni utána és a nyári hőségben sem terheli meg a gyomrunkat.
A recept és az étel is Anyukámé, és csak fotóztam és jegyzeteltem. Ja, és ettem 🙂
Lecsó – Hozzávalók:
50 dkg paprika
30 dkg paradicsom
25 dkg cukkini (a cukkini akár ki is hagyható, helyette plusz 15 dkg paprika és plusz 10 dkg paradicsom lehet)
2 közepes fej hagyma
1 tyúktojásnyi zsír
1 dl rizs
1 tk só
1 kk bors
1 kk pirospaprika
15 dkg kolbász
15 dkg virsli
Lecsó – Elkészítés:
A hagymát feldaraboljuk és zsíron megfonnyasztjuk.
Hozzáadjuk a rizst és megfuttatjuk.
Hozzáadjuk a fűszereket, sót, borsot és pirospaprikát.
Hozzáadjuk a darabokra vágott paprikát, majd cukkinit.
5 percig fedő alatt dinszteljük.
Ezután hozzáadjuk a darabokra vágott paradicsomot.
Alacsony lángon főzzük, amíg a rizs majdnem puha lesz (kb 15 perc).
Hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt, 3 percig főzzük vele, majd a karikára vágott virslit, ezzel is főzzük még 2 percig.
Lekapcsoljuk, lefedjük, letakarjuk az edényt konyharuhával és hagyjuk még kb negyed órát, hogy tovább dagadjon a rizs.
Csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához itt! 🙂
You must be logged in to post a comment.