Almazselé – gumicukor házilag

Almazsele gumicukor hazilag

 

Készítsetek házilag finom és egészséges(ebb) – tényleg gyümölcsből álló – gumicukrot egyszerűen!

Én is szeretem a gumicukrot, bár nem vagyok olyan függő, mint barátnőm, akinek ez a gumicukros torta készült, de jól esik néha elrágcsálni párat. A nagyon édes helyett jobban preferálom a savanykásabb ízeket, ebben az almazselében ez is megvalósulhat, a hozzáadott citromlé és cukor mennyiségét ízlés szerint módosítva.

 

Almazselé – Hozzávalók:

1 kg alma

10 dkg cukor

1 fél citrom leve

25 g zselatin

esetleg kókuszreszelék (vagy darált dió) a beleforgatáshoz

 

Almazselé – Elkészítés:

Az almát meghámozzuk és feldaraboljuk. 2 evőkanál vízzel 20 percre fedővel lefedve feltesszük főzni.

Ezután összeturmixoljuk, beleöntjük a cukrot és tovább pároljuk 30 percig.

A tűzről levéve hozzáadjuk a citromlevet, majd a zselatint és jó alaposan elkeverjük (amelyik zselatin zacskójára az van írva, hogy forralni kell, ott természetesen még a tűzről levétel előtt keverjük bele a zselatint!)

Sütőpapírral bélelt formába ötjük, elegyengetjük és egy fél napra a hűtőbe tesszük.

Kockákra vágjuk. Lehet így is tálalni vagy kókuszreszelékbe (dióba) hempergetve, így nem lesz ragadós a felülete.

 

 

Konyhalál Facebook oldalához itt tudsz csatlakozni.

 

almazsele gumicukor hazilag

 

Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/almazsele-kocka