Almazselé – gumicukor házilag
Készítsetek házilag finom és egészséges(ebb) – tényleg gyümölcsből álló – gumicukrot egyszerűen!
Én is szeretem a gumicukrot, bár nem vagyok olyan függő, mint barátnőm, akinek ez a gumicukros torta készült, de jól esik néha elrágcsálni párat. A nagyon édes helyett jobban preferálom a savanykásabb ízeket, ebben az almazselében ez is megvalósulhat, a hozzáadott citromlé és cukor mennyiségét ízlés szerint módosítva.
Almazselé – Hozzávalók:
1 kg alma
10 dkg cukor
1 fél citrom leve
25 g zselatin
esetleg kókuszreszelék (vagy darált dió) a beleforgatáshoz
Almazselé – Elkészítés:
Az almát meghámozzuk és feldaraboljuk. 2 evőkanál vízzel 20 percre fedővel lefedve feltesszük főzni.
Ezután összeturmixoljuk, beleöntjük a cukrot és tovább pároljuk 30 percig.
A tűzről levéve hozzáadjuk a citromlevet, majd a zselatint és jó alaposan elkeverjük (amelyik zselatin zacskójára az van írva, hogy forralni kell, ott természetesen még a tűzről levétel előtt keverjük bele a zselatint!)
Sütőpapírral bélelt formába ötjük, elegyengetjük és egy fél napra a hűtőbe tesszük.
Kockákra vágjuk. Lehet így is tálalni vagy kókuszreszelékbe (dióba) hempergetve, így nem lesz ragadós a felülete.
Konyhalál Facebook oldalához itt tudsz csatlakozni.
Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/almazsele-kocka
You must be logged in to post a comment.