Ananászos cukkinidzsem
Fából vaskarika? 🙂 Nem, csak cukkiniből ananászlekvár! Én szeretem az ilyen különlegességet. Volt már édes csirketorta, édes burgonyatorta, narancslekvár almából és most abszolút ananászízű dzsem nagyrészt cukkiniből. Azért kelleni fog hozzá egy doboz konzervananász is 🙂 A cukkini teljesen átveszi az ananász ízét, a lekvár mennyiséget szépen megnöveli. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni! 🙂
Ananászos cukkinidzsem – Hozzávalók:
1 kg cukkini
1 doboz konzerv ananász (340 g)
1 citrom leve
1 cs vaníliás cukor
35 dkg cukor (én egy kicsit kevesebbet tettem bele, elég volt)
1 cs 3:1 dzsemfix
Ananászos cukkinidzsem – Elkészítés:
A cukkinit megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük.
Hozzáöntjük az ananászt a levével együtt, plusz a citromlevet és feltesszük főzni, amíg meg nem puhul a cukkini.
Én itt botmixerrel átmentem rajta egy kicsit, de ezt ki is lehet hagyni.
Hozzáadjuk a cukrokat és a dzsemfixet és 5 percig forraljuk.
Üvegekbe töltjük és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához itt 🙂
3 thoughts on “Ananászos cukkinidzsem”
You must be logged in to post a comment.
Ez nagyon tetszik, ki kell próbálnom!
Loptam a receptet 🙂
Varom a tapasztalatokat 🙂