Majonézes krumplisaláta málnával

Majonezes krumplisalata malnaval

 

Nana! Látom, milyen fejet vágsz ott, a monitor túloldalán! 🙂 Mi is pont így reagáltunk, amikor Anyu egyik karácsonykor málnával a tetején kínálta a krumplisalátát. Azóta viszont mindig szeretnék rá málnát. Nagyon jól is mutat és az íze egyszerűen szuper a krumplisalátához. Most itt a málnaszezon, egy próbát megér!

 

Majonézes krumplisaláta málnával – Hozzávalók:

0,5 kg krumpli

1 alma

2 dl tejföl

1 dl majonéz

1 ek mustár

bors

málna

ezeken kívül mehet bele még főtt tojás, kovászos uborka, hagyma, sajt …

 

Majonézes krumplisaláta málnával – Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzzük. Hagyjuk kihűlni, meghámozzuk és felkockázzuk.

Az almát felkockázzuk.

A tejfölt, majonézt, mustárt, sót, borsot összekeverjük. Úgy kell fűszerezni, hogy erősnek érezzük, de a végső ízeket majd a krumplival együtt érezzük úgyis.

Összekeverjük a krémet a krumplival és almával. Ha szükséges, fűszerezzük még.

1-2 órára a hűtőbe tesszük.

Tálaláskor megszórjuk málnával.

 

 

Konyhalál Facebook-oldal itt követhető!

 

 

Majonezes krumplisalata malnaval