Majonézes krumplisaláta málnával
Nana! Látom, milyen fejet vágsz ott, a monitor túloldalán! 🙂 Mi is pont így reagáltunk, amikor Anyu egyik karácsonykor málnával a tetején kínálta a krumplisalátát. Azóta viszont mindig szeretnék rá málnát. Nagyon jól is mutat és az íze egyszerűen szuper a krumplisalátához. Most itt a málnaszezon, egy próbát megér!
Majonézes krumplisaláta málnával – Hozzávalók:
0,5 kg krumpli
1 alma
2 dl tejföl
1 dl majonéz
1 ek mustár
só
bors
málna
ezeken kívül mehet bele még főtt tojás, kovászos uborka, hagyma, sajt …
Majonézes krumplisaláta málnával – Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük. Hagyjuk kihűlni, meghámozzuk és felkockázzuk.
Az almát felkockázzuk.
A tejfölt, majonézt, mustárt, sót, borsot összekeverjük. Úgy kell fűszerezni, hogy erősnek érezzük, de a végső ízeket majd a krumplival együtt érezzük úgyis.
Összekeverjük a krémet a krumplival és almával. Ha szükséges, fűszerezzük még.
1-2 órára a hűtőbe tesszük.
Tálaláskor megszórjuk málnával.
Konyhalál Facebook-oldal itt követhető!
You must be logged in to post a comment.