Banános és kókuszos pillecukor

pillecukor házilag

 

A pillecukor jóóóóó! Egyátalán nem egészséges, de finom! Valljuk be, „kell” ilyen is … És házilag is elkészíthető, lehet kísérletezni különböző ízekkel és színekkel. Én most pont ezt tettem.

A Facebook oldalamon volt egy kis játékom, ahol a nyertes általam készített pillecukrot kapott.

Az átadás sajnos kicsit elhúzódott, egyrészt mert akkor kezdtem a cukormentes diétámat, ami a pillecukor készítésénél (vagyis a kóstolásánál) eléggé hátráltató tényező 🙂 Másrészt hiába csináltam már vagy 10x ugyanaz a recept alapján, most elsőre nem akart sikerülni. Másodjára sem. Nem tudtam elképzelni, hogy mit rontok el. Végül rájöttem: másfajta zselatint használtam. A korábbinál forralni kellett, most olyat nem kaptam és csak a 2. sikertelen próbálkozás után olvastam el, mi van a zacskóra írva 🙂 Ezt csak melegíteni szabad. Ennyi változtatással már persze meglett a várt eredmény.

 

Az alaprecept itt található. Figyeljetek, milyen zselatint használtok! 🙂

Az ízesítéshez apróra tört banánchipset, kókuszreszeléket és színes kókuszreszeléket használtam. Amikor kész volt az alaprecept szerinti pillecukor, gyorsan sütőpapírral bélelt kis műanyagdobozokba öntöttem, előtte a sütőpapírt vékonyan átkentem pár csepp olajjal, hogy biztosan ne ragadjon oda.

Ezután a masszákhoz öntöttem a banánchipset vagy kókuszreszeléket és óvatosan megkevergettem, hogy egyenletesen jusson mindenhova.

Jó pár óra múlva olajos késsel lehet szeletelni és keményítőbe forgatni.

Nagyon érdekes a pillepuhaságú cukorban „találkozni” a keményebb banándarabkákkal vagy a színes-ízes kókuszdarabkákkal.

 

Nézzétek meg a pillecukor kakaós változatát is!

 

 

Konyhalál Facebook oldal: itt 🙂

 

 

pillecukor házilag

 

pillecukor házilag

 

pillecukor házilag