Mákos-meggylekváros piskótatekercs

makos-meggylekvaros piskotatekercs

 

 

A piskótakercset mindig olyan bonyolult, nehéz sütinek gondoltam, de aztán rájöttem, hogy nagyon egyszerű elkészíteni. Sőt, elsőre úgy kezdtem, hogy meg is variáltam, a külseje szép piros pöttyös lett. Aztán nem volt megállás, szilveszterre az aktuális évszámokkal feliratoztam. Most pedig a külsejét borító mák adja a különlegességét.

 

Mákos-meggylekváros piskótatekercs – Hozzávalók:

4 tojás

6 dkg liszt

7 dkg cukor

3 dkg darált mák + a külső szóráshoz kb 5 dkg

1 csipet fahéj

fél cs sütőpor

fél citrom reszelt héja

20-25 dkg meggylekvár (vagy más savanykás piros lekvár)

 

Mákos-meggylekváros piskótatekercs – Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk.

A sárgájákat a cukor felével habosra keverjük, a fehérjéket a cukor másik felével kemény habbá verjük.

A többi hozzávalókat – a lekvár kivételével – elkeverjük.

A kétféle tojásos krémet óvatosan összekeverjük, majd ehhez adagoljuk a száraz hozzávalókat.

Sütőpapíros tepsiben (én a nagy négyszögletes gáztepsiben csináltam) kb 1 cm vastagon szétkenjük és 170 °C-ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt kisütjük.

Langyosan óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt róla és egyenletesen megkenjük lekvárral.

Feltekerjük, majd a külsejét is megkenjük lekvárral és megszórjuk mákkal.

 

 

Konyhalál Facebook-oldal: itt 🙂

 

makos-meggylekvaros piskotatekercs

 

 

Forrás: http://www.nlcafe.hu/gasztro/20111015/5_izgalmas_piskotatekercs/