Mákos-meggylekváros piskótatekercs
A piskótakercset mindig olyan bonyolult, nehéz sütinek gondoltam, de aztán rájöttem, hogy nagyon egyszerű elkészíteni. Sőt, elsőre úgy kezdtem, hogy meg is variáltam, a külseje szép piros pöttyös lett. Aztán nem volt megállás, szilveszterre az aktuális évszámokkal feliratoztam. Most pedig a külsejét borító mák adja a különlegességét.
Mákos-meggylekváros piskótatekercs – Hozzávalók:
4 tojás
6 dkg liszt
7 dkg cukor
3 dkg darált mák + a külső szóráshoz kb 5 dkg
1 csipet fahéj
fél cs sütőpor
fél citrom reszelt héja
20-25 dkg meggylekvár (vagy más savanykás piros lekvár)
Mákos-meggylekváros piskótatekercs – Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk.
A sárgájákat a cukor felével habosra keverjük, a fehérjéket a cukor másik felével kemény habbá verjük.
A többi hozzávalókat – a lekvár kivételével – elkeverjük.
A kétféle tojásos krémet óvatosan összekeverjük, majd ehhez adagoljuk a száraz hozzávalókat.
Sütőpapíros tepsiben (én a nagy négyszögletes gáztepsiben csináltam) kb 1 cm vastagon szétkenjük és 170 °C-ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt kisütjük.
Langyosan óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt róla és egyenletesen megkenjük lekvárral.
Feltekerjük, majd a külsejét is megkenjük lekvárral és megszórjuk mákkal.
Konyhalál Facebook-oldal: itt 🙂
Forrás: http://www.nlcafe.hu/gasztro/20111015/5_izgalmas_piskotatekercs/
You must be logged in to post a comment.