Reform linzer
Itt a linzer egészségesebb változata, a reform linzer!
Nagyon könnyű elkészíteni és a szervezetünknek is „könnyű”, nincs benne fehérliszt, cukor, tej és tojás sem. Ennek ellenére (vagy éppen ezért?), mikor barátnőm hozott belőle egy összejövetelre, elég nagy mennyiséget elpusztítottam belőle, mert nagyon finom!
Hozzávalók – Reform linzer:
30 dkg teljes kiőrlésű liszt (pl. tönköly)
10 dkg nyírfacukor
12,5 dkg margarin (lehet vajjal is készíteni annak, aki ehet tejterméket)
0,5-1 dl víz
1 tk fahéj
töltelékhez: cukormentes szilvalekvár
Elkészítés – Reform linzer:
A száraz hozzávalókat összemorzsoljuk a margarinnal, majd apránként adagolva a vizet egy gyúrható tésztát készítünk. A felvett víz mennyisége függ a liszttől.
Letakarjuk a tésztát és 10 percre a hűtőbe tesszük.
3-4 mm vastagra nyújtjuk a tésztát és kiszaggatjuk. Nekem nincs ilyen lyukas szaggatóm, úgyhogy egy fém kupakkal nyomtam lyukakat a csillagok közepébe.
180 °C-ra előmelegített sütőben sütőpapíros vagy kivajazott tepsiben 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha kihűlt a tészta, kettőt tapasszunk össze lekvár segítségével.
Kóstoljátok meg a gesztenyés linzert is!
Konyhalál Facebook oldalhoz itt tudsz csatlakozni! 🙂
Forrás: Receptműves
3 thoughts on “Reform linzer”
You must be logged in to post a comment.
Szia Linda! Teljes kiőrlésű rozsliszttel is el lehet készíteni szerinted? Csak mert az van itthon 🙂
Köszi!!
Julis
Nekem fele tönköly-, fele rozsliszt volt, szóval tuti jó, de szerintem bármilyen liszt jó lehet hozzá, csak más mennyiségű vizet vehetnek fel.
A fahéjjal ne spórolj! 🙂
szuper, köszi!! ha lesz időm, összedobom, és majd beszámolok.