Sütőben sült túrófánk
Bármi, amit sütőben is lehet sütni olajban sütés helyett, az egyszerűbb, könnyebb és… kevésbé büdös. Ja, és még egészségesebb is az olaj mellőzése miatt. Így aztán én is nagy rajongója vagyok az ilyen recepteknek, naná, hogy ezt a sütőben sült túrófánk is olyan, amit ki kellett próbálnom.
Nyilvánvalóan nem lesz teljesen olyan, mint az olajban sült társa, de frissen, melegen igazán puha, könnyed tésztát kapunk. Másnapra nem érdemes tartogatni, akkorra azért szárad – de ez így van az olajos fánknál is.
Sütőben sült túrófánk – Hozzávalók:
25 dkg liszt
50 dkg tehéntúró
2 tojás
15 dkg porcukor
fél cs sütőpor
1 csipet só
Sütőben sült túrófánk – Elkészítés:
A liszttel elkeverjük a sütőport, porcukrot és sót.
Hozzáadjuk a túrót és tojásokat, majd alaposan összedolgozzuk – itt még viszonylag ragacsos állagú.
Alaposan lisztezett deszkán összegyúrjuk, ekkor még fog lisztet felvenni, a végeredmény egy puha, ruganyos tészta.
1 cm vastagra nyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Én most kis átmérőjű szaggatóval dolgoztam, de utólag úgy látom, egy kicsivel nagyobbal jobban mutatna.
Sütőpapíros tepsire rakjuk.
200 °C-on kb. 20 perc alatt kisütjük.
Szereted a túrót? Készíts túrós süteményeket és ételeket!
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂
Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/turofank-8-sutoben-sult
You must be logged in to post a comment.