Habkönnyű túrógombóc

 

Készíts igazán könnyű, lágy túrógombócot egyszerűen és ez lesz a kedvenc édességed!

Túrógombócból lehet nagyon jót és kevésbé jót is enni. Talán mindenki találkozott már olyannal, amit alig lehet kettévágni a villával, annyira kemény. Na, ez most nem olyan lesz! A villa alatt csak úgy omlik a puha tészta. (Ez meglátszik abban is, hogy nem volt hajlandó a gömbformát tartani, hanem kissé laposkák lettek a gombócok, de ez legyen a legnagyobb baja… Viszont emiatt javaslom, hogy ne ehhez használjátok el az XXL-es méretű tojásokat.)

Lehet főétel, lehet desszert (én még reggelire is ettem belőle, de psszt!)

 

Hozzávalók:

50 dkg túró

3 tojás

70 g búzadara

1 csipet só

1 késhegynyi szódabikarbóna

20 dkg zsemlemorzsa

3-4 ek olaj

tejföl

porcukor

 

Elkészítés:

A túrót összekeverjük a 3 tojássárgájával, búzadarával, sóval és szódabikarbónával.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a masszához.

1-2 órán át állni hagyjuk a hűtőben, majd vizes kézzel gombócokat formálunk belőle.

Bő, forrásban lévő vízben kb. 15 percig főzzük.

Közben az olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, majd a kész gombócokat beleforgatjuk.

Porcukros tejföllel leöntve kínáljuk.

 

Tudod, hogy igazából nincs sok munka vele, de nem mentél le a boltba?

Lementél, de az egyik hozzávalót mégis elfelejtetted?

Mindent megvettél, meg is csináltad, be is csomagoltad másnapra, de a munkahelyen konstatáltad, hogy ezt bizony otthon felejtetted?

Egyszerűen csak ma baromira nincs kedved a konyhában tevékenykedni?

Akkor rendeld meg házhoz szállítva a Theo Papa oldaláról, ide kattintva! Persze sok egyéb étel közül is válogathatsz.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről!