10 perces fánk
Farsangkor fánkot enni kötelező. Egyéb időszakokban meg azért esszük, mert szeretjük. 🙂
Általában az egy hosszabb móka, míg elkészül, ebben az esetben azonban nincs tésztagyúrás, nincs kelesztés, nincs várakozás, nem véletlenül 10 perces fánk a neve, hiszen 10 perc múlva már ehetjük is!
10 perces fánk – Hozzávalók:
1 tojás
1 kis doboz joghurt (175 g)
15 dkg liszt
fél csomag sütőpor
1 csipet só
1 citrom reszelt héja
a sütéshez olaj
10 perces fánk – Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük.
Kanállal jó meleg, de ne túl forró olajba szaggatjuk. Kb. fél kanálnyi tésztákat érdemes, különben nem sül át. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Papírtörlőre szedjük és fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.
Süsd meg a hagyományos szalagos fánkot, a sütőben sült nutellával töltött fánkot és a sütőben sült sajtos túrófánkot is!
Ha tetszett a recept, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le egy bejegyzésről sem! 🙂
Forrás: http://www.sutigyar.hu/recept/10_perces_fank_6
2 thoughts on “10 perces fánk”
You must be logged in to post a comment.
Imádom a fánkot! Nemrég nagyikámmal sütöttünk együtt. Mindig rá fog emlékeztetni ez az étel, remélem még sok évig sütögethetek vele 🙂
Én is ezt kívánom! 🙂