Fokhagymás túrós puffancs
A fokhagymás túrós puffancs jó opció húsmentes ebédekhez, vacsorákhoz vagy akár hidegtálakhoz. Vegetáriánusok is fogyaszthatják és persze, azok is, akik valamilyen új ízre vágynak. Az újhagymával és fokhagymával jó karakteres ízt adhatunk neki, így feldobhatja a salátákat vagy a rizst, krumplit is.
Hozzávalók – Fokhagymás túrós puffancs:
200 g túró
1 tojás
kb 4 evőkanál liszt + 2 ek liszt a beleforgatáshoz
2 újhagyma
2 gerezd fokhagyma
só
bors
olaj a sütéshez
Elkészítés – Fokhagymás túrós puffancs:
A túrót a tojással kikeverjük, majd beletesszük a lisztet, fűszerezzük és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
Az újhagymát apróra vágjuk és hozzákeverjük.
Vizes kézzel kisebb fasírtokat formálunk belőle és lisztbe forgatjuk, majd forró olajban mindkét oldalukat megsütjük.
Még több édes és sós túrós étel receptjéért kattints ide!
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!
You must be logged in to post a comment.