Burgonyaszirom airfryer-ben sütve

burgonyaszirom airfryer-ben

 

Előre szólok, nem a burgonyszirom airfyer-ben sütve lesz életed legbonyolultabb receptje! Sőt, recept sem lesz. Csak tipp.

Talán gyerekkoromban ettem utoljára házilag sütött burgonyaszirmot – úgy emlékszem, hogy akkor nem is volt még chips vagy legalábbis én nem találkoztam vele a boltban. Volt viszont olyan burgonyaszirom, ami a boltban kemény, „összetöpörödött” formában volt kapható, amit forró olajba kellett dobni, néhány másodperc alatt megduzzadt (inkább felpuffadt) és lehetett is enni a krumpliszirmot. Elég sok olajat magába szívott, ha nem kaptad ki a megfelelő másodpercben az olajból. Na, kiderült, hogy ezt is el lehet készíteni forrólevegős friztőzben.

A „burgonyaszirom airfryer-ben sütve recept”: Olajozás nélkül tedd be az airfryerbe a szirmokat és süsd kb. 4 percig 200 fokon. Érdemes figyelni közben, mert lehet, hogy a te gépedben ez sok idő lesz neki, látni lehet, ahogy pufik lesznek, akkor elkészültek. Mivel elég könnyűek a darabok, van, hogy viszi őket a „szél” a gépben és furcsa, „csilingelő” hangot adnak, ahogy nekicsapódnak az edény szélének, nem kell megijedni.

burgonyaszirom airfryer-ben

Burgonyaszirmot én egy vásárban találtam, de valószínűleg 100 Ft-os jellegű boltokban is lehet találni (nekem még nem sikerült).

burgonyaszirom airfryer-ben

Van, amit kipróbáltam és nem akart működni, pedig látszik rajta, hogy „erőlködik”, mert pöttyökben pufibb lett, de az egész nem tudott felpuffadni.

burgonyaszirom airfryer-ben

 

Tudtad, hogy airfryer-ben fánkot is süthetsz? Itt a recept hozzá? Farsangi fánk airfryer-ben sütve.

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!