Burgonyaszirom airfryer-ben sütve

 

Előre szólok, nem ez lesz életed legbonyolultabb receptje! Sőt, recept sem lesz. Csak tipp.

Talán gyerekkoromban ettem utoljára házilag sütött burgonyaszirmot – úgy emlékszem, hogy akkor nem is volt még chips vagy legalábbis én nem találkoztam vele a boltban. Volt viszont olyan burgonyaszirom, ami a boltban kemény, “összetöpörödött” formában volt kapható, amit forró olajba kellett dobni, néhány másodperc alatt megduzzadt (inkább felpuffadt) és lehetett is enni a krumpliszirmot. Elég sok olajat magába szívott, ha nem kaptad ki a megfelelő másodpercben az olajból. Na, kiderült, hogy ezt is el lehet készíteni forrólevegős friztőzben.

A “recept”: Olajozás nélkül tedd be az airfryerbe a szirmokat és süsd kb. 4 percig 200 fokon. Érdemes figyelni közben, mert lehet, hogy a te gépedben ez sok idő lesz neki, látni lehet, ahogy pufik lesznek, akkor elkészültek. Mivel elég könnyűek a darabok, van, hogy viszi őket a “szél” a gépben és furcsa, “csilingelő” hangot adnak, ahogy nekicsapódnak az edény szélének, nem kell megijedni.

Burgonyaszirmot én egy vásárban találtam, de valószínűleg 100 Ft-os jellegű boltokban is lehet találni (nekem még nem sikerült).

Van, amit kipróbáltam és nem akart működni, pedig látszik rajta, hogy “erőlködik”, mert pöttyökben pufibb lett, de az egész nem tudott felpuffadni.

 

Tudtad, hogy airfryer-ben fánkot is süthetsz? Itt a recept hozzá? Farsangi fánk airfryer-ben sütve.

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!