Szedres-gesztenyés-krémsajtos blondie
Még az eperszezonban készítettem egy epres-krémsajtos blondie-t, ami annyira ízlett, hogy most „kissé” megvariálva újra megsütöttem. Eper már sajnos nincs, helyette most érik a szeder, plusz még találtam a fagyasztóban gesztenyepürét, azt gondoltam, az is jól passzol a szeder savanykásságával, úgyhogy került bele az is 🙂
Egyszerűen elkészíthető, izgalmas ízvilágú krémes süti, szerintem te is újra fogod sütni! 🙂
Hozzávalók:
blondie-hoz:
10 dkg fehér csoki apróra vágva
10 dkg margarin
2 tojás
3 dkg cukor
8 dkg liszt (én gluténmentes lisztből készítettem, de természetesen búzalisztből is lehet)
1 csipet só
krémsajtos réteghez:
12,5 dkg mascarpone (vagy más krémsajt)
12,5 dkg gesztenyepüré (gluténmentes, ha lisztérzékeny vagy)
1 tojás
1 cs vaníliás cukor
tetejére:
egy nagy marék szeder
Elkészítés:
A fehér csokit és a margarint vízgőz felett felolvasztjuk, majd megvárjuk, míg langyosra hűl.
A blondie-hoz a 3 dkg cukrot a 2 tojással elkeverjük, majd mehet hozzá a langyos margarinos csoki.
Végül elkeverjük az egészet a liszttel.
Egy sütőpapírral bélelt, kb 30×15 cm-es tepsibe (ez kisebb, mint a normál!) öntjük.
A krémsajtos réteghez a hozzávalókat összekeverjük és óvatosan a krémsajtos rétegre kanalazzuk (a blondie-réteg is nyers még!). A kanál domború felével el lehet oszlatni viszonylag egyenletesen a felső réteget.
Megszórjuk szederrel.
180 °C-on 25-30 perc alatt megsütjük. Én a tetejére a sütés kezdetekor ráborítottam egy sütőpapírt, úgy, hogy nem érjen bele a tésztába, így szép világos marad a felső réteg.
Kihűlve szeleteljük és fogyasztjuk.
Szedres édességet ennél? Kóstold meg a szedres blondie-t, a lila vargabélest, a török kókuszos szederpudingot és a gyümölcsös-diós halavát is!
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre (itt jobbra), ne maradj le semmiről!
You must be logged in to post a comment.