Szedres-gesztenyés-krémsajtos blondie

szedres gesztenyés krémsajtos blondie

 

 

Még az eperszezonban készítettem egy epres-krémsajtos blondie-t, ami annyira ízlett, hogy most “kissé” megvariálva újra megsütöttem. Eper már sajnos nincs, helyette most érik a szeder, plusz még találtam a fagyasztóban gesztenyepürét, azt gondoltam, az is jól passzol a szeder savanykásságával, úgyhogy került bele az is 🙂 

Egyszerűen elkészíthető, izgalmas ízvilágú krémes süti, szerintem te is újra fogod sütni! 🙂

 

Hozzávalók:

blondie-hoz:

10 dkg fehér csoki apróra vágva

10 dkg margarin

2 tojás

3 dkg cukor

8 dkg liszt (én gluténmentes lisztből készítettem, de természetesen búzalisztből is lehet)

1 csipet só

krémsajtos réteghez:

12,5 dkg mascarpone (vagy más krémsajt)

12,5 dkg gesztenyepüré (gluténmentes, ha lisztérzékeny vagy)

1 tojás

1 cs vaníliás cukor

tetejére:

egy nagy marék szeder

 

Elkészítés:

A fehér csokit és a margarint vízgőz felett felolvasztjuk, majd megvárjuk, míg langyosra hűl.

A blondie-hoz a 3 dkg cukrot a 2 tojással elkeverjük, majd mehet hozzá a langyos margarinos csoki.

Végül elkeverjük az egészet a liszttel.

Egy sütőpapírral bélelt, kb 30×15 cm-es tepsibe (ez kisebb, mint a normál!) öntjük. 

A krémsajtos réteghez a hozzávalókat összekeverjük és óvatosan a krémsajtos rétegre kanalazzuk (a blondie-réteg is nyers még!). A kanál domború felével el lehet oszlatni viszonylag egyenletesen a felső réteget.

Megszórjuk szederrel.

180 °C-on 25-30 perc alatt megsütjük. Én a tetejére a sütés kezdetekor ráborítottam egy sütőpapírt, úgy, hogy nem érjen bele a tésztába, így szép világos marad a felső réteg.

Kihűlve szeleteljük és fogyasztjuk.

 

 

Szedres édességet ennél? Kóstold meg a szedres blondie-t, a lila vargabélest, a török kókuszos szederpudingot és a gyümölcsös-diós halavát is!

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre (itt jobbra), ne maradj le semmiről!

 

 

szedres gesztenyés krémsajtos blondie

szedres gesztenyés krémsajtos blondie

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük