Lisztmentes diós tejespite szederrel
A tejespite egyszerűen imádnivaló sütemény! Most épp lisztmentesen készítettem el, a liszt helyett diót használva, tehát a gluténmentes diétát tartók is nyugodtan fogyaszthatják.
Ennél is egy finom, kicsit szilárdabb pudingszerű tésztát kapunk, a kóstolóim úgy tippelték, hogy van benne túró is, gondolom, a diótól kapta ezt az érdekes állagot.
Ha egyszerű, gyorsan elkészíthető és gyorsan fogyó süteményt szeretnétek, készítsétek el ti is!
Hozzávalók – Lisztmentes diós tejespite szederrel:
2 dl natúr joghurt
3 tojás
15 dkg darált dió
2 ek cukor
egy nagy marék szeder (használj helyette akár másfajta savanykás gyümölcsöt is)
Elkészítés – Lisztmentes diós tejespite szederrel:
A tojást habosra keverjük a cukorral, majd mehet bele a joghurt és a dió is.
Egy kb 30×15 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát (kicsit sűrűbb, mint a palacsintatészta), meg szórjuk szederrel.
180 °C-ra előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük (ha a tepsit megmozgatva már nem „hullámzik” a tészta, akkor jó.)
Kihűlve szeleteljük.
Próbálj ki másfajta tejespitéket is: a kókuszos-meggyest, a túrósat, a meggyes-mákosat és a banánosat is!
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂
You must be logged in to post a comment.