Lisztmentes diós tejespite szederrel

Lisztmentes diós tejespite

 

 

A tejespite egyszerűen imádnivaló sütemény! Most épp lisztmentesen készítettem el, a liszt helyett diót használva, tehát a gluténmentes diétát tartók is nyugodtan fogyaszthatják.

Ennél is egy finom, kicsit szilárdabb pudingszerű tésztát kapunk, a kóstolóim úgy tippelték, hogy van benne túró is, gondolom, a diótól kapta ezt az érdekes állagot.

Ha egyszerű, gyorsan elkészíthető és gyorsan fogyó süteményt szeretnétek, készítsétek el ti is!

 

 

Hozzávalók:

2 dl natúr joghurt

3 tojás

15 dkg darált dió

2 ek cukor

egy nagy marék szeder (használj helyette akár másfajta savanykás gyümölcsöt is)

 

Elkészítés:

A tojást habosra keverjük a cukorral, majd mehet bele a joghurt és a dió is. 

Egy kb 30×15 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát (kicsit sűrűbb, mint a palacsintatészta), meg szórjuk szederrel.

180 °C-ra előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük (ha a tepsit megmozgatva már nem “hullámzik” a tészta, akkor jó.)

Kihűlve szeleteljük.

 

 

Próbálj ki másfajta tejespitéket is: a kókuszos-meggyest, a túrósat, a meggyes-mákosat és a banánosat is!

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

Lisztmentes diós tejespite

 

Lisztmentes diós tejespite