Szedres blondie

Szedres blondie

 

 

Érik a szeder!

Én imádom a színét, hogy olyan agresszív, ez persze nem az esetleg leevett ruhákon mutat jól, hanem valami világos színű étellel kombinálva. Legyen az az étel nagyon világos, igazi szőke, azaz blondie, ami a brownie fehér csokis változata. A gyümölcs enyhe savanykássága jól passzol a csoki édes ízével.

Gyorsan összekeverhető tésztája van, pikk-pakk megvagyunk vele!

 

Hozzávalók – Szedres blondie:

10 dkg fehér csoki

10 dkg vaj/margarin

2 tojás

3 dkg cukor

1 csipet só

8 dkg liszt (én rizslisztet használtam, de használhatsz búza finomlisztet is)

10 dkg szeder (vagy eper, málna, ribizli is lehet)

 

Elkészítés – Szedres blondie:

A csokit összetördeljük kisebb darabokra és a vajjal/margarinnal együtt megolvasztjuk mikróban. Érdemes kb 20 másodpercenként kivenni és átkeverni.

A tojásokat a cukorral habosra keverjük.

A már langyosra hűlt csokis keveréket hozzádjuk, majd a lisztet és a sót is és simára keverjük.

Sütőpapírral bélet, kb 20×20 cm-es tepsibe öntjük.

180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

 

 

Szedres édességet ennél? Kóstold meg a lila vargabélest, a török kókuszos szederpudingot és a gyümölcsös-diós halavát is!

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂

 

Szedres blondie

 

Forrás: Nosalty