Szedres blondie
Érik a szeder!
Én imádom a színét, hogy olyan agresszív, ez persze nem az esetleg leevett ruhákon mutat jól, hanem valami világos színű étellel kombinálva. Legyen az az étel nagyon világos, igazi szőke, azaz blondie, ami a brownie fehér csokis változata. A gyümölcs enyhe savanykássága jól passzol a csoki édes ízével.
Gyorsan összekeverhető tésztája van, pikk-pakk megvagyunk vele!
Hozzávalók – Szedres blondie:
10 dkg fehér csoki
10 dkg vaj/margarin
2 tojás
3 dkg cukor
1 csipet só
8 dkg liszt (én rizslisztet használtam, de használhatsz búza finomlisztet is)
10 dkg szeder (vagy eper, málna, ribizli is lehet)
Elkészítés – Szedres blondie:
A csokit összetördeljük kisebb darabokra és a vajjal/margarinnal együtt megolvasztjuk mikróban. Érdemes kb 20 másodpercenként kivenni és átkeverni.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
A már langyosra hűlt csokis keveréket hozzádjuk, majd a lisztet és a sót is és simára keverjük.
Sütőpapírral bélet, kb 20×20 cm-es tepsibe öntjük.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Szedres édességet ennél? Kóstold meg a lila vargabélest, a török kókuszos szederpudingot és a gyümölcsös-diós halavát is!
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂
Forrás: Nosalty
You must be logged in to post a comment.