Csokis-cseresznyés clafoutis

csokis cseresznyés clafoutis

 

A clafoutist – vagy magyarul tejespitét – imádom elkészíteni és enni is. Elkészíteni azért, mert rém egyszerű, enni pedig azért, mert nincs igazán tésztája, hanem olyan jó kis masszív pudingos állaga van a sütinek. Kóstold meg a meggyes-mákosat, az epreset, a banánosat és a túrósat is!

Itt a cseresznyeszezon, végre hasfájásig ehetünk belőle! 🙂

Ha nem csak úgy nyersen szeretnéd enni, próbáld ki ezt az egyszerű süteményt, a kissé kesernyés kakaóval és a savanykás cseresznyével igazi nyári desszertet kapunk.

 

 

Hozzávalók (20×20 cm-es formához) – Csokis-cseresznyés clafoutis:

65 g liszt

55 g cukor

3 tojás

1 marék cseresznye

20 g cukrozatlan kakaópor

1 dl tej

3 ek olvasztott vaj/margarin

1 csipet őrölt fahéj

1 csipet só

 

Elkészítés – Csokis-cseresznyés clafoutis:

A száraz dolgokat (liszt, cukor, só, fahéj, kakaópor) elkeverjük.

Az olvasztott langyos vajat is a tojással.

A két tál tartalmát kézi habverővel jól összedolgozzuk, majd a tejet is hozzákeverjük.

Sütőpapírral bélelt formába öntjük.

Beledobáljuk a magozott cseresznyét. Ha szépen szeretnétek szeletelni (szebben, mint én), akkor érdemes a cseresznyéket úgy rakni, hogy a szeletek szélére ne kerüljön, nekem nem sikerült szépen elvágnom őket.

180 °C-ra előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük.

 

 

 

Imádod a csokis sütiket? Válogass20 kihagyhatatlan csokis édesség között!

 

 

csokis cseresznyés clafoutis

csokis cseresznyés clafoutis

 

 

Forrás: Tündérsüti