Csokis-cseresznyés clafoutis
A clafoutist – vagy magyarul tejespitét – imádom elkészíteni és enni is. Elkészíteni azért, mert rém egyszerű, enni pedig azért, mert nincs igazán tésztája, hanem olyan jó kis masszív pudingos állaga van a sütinek. Kóstold meg a meggyes-mákosat, az epreset, a banánosat és a túrósat is!
Itt a cseresznyeszezon, végre hasfájásig ehetünk belőle! 🙂
Ha nem csak úgy nyersen szeretnéd enni, próbáld ki ezt az egyszerű süteményt, a kissé kesernyés kakaóval és a savanykás cseresznyével igazi nyári desszertet kapunk.
Hozzávalók (20×20 cm-es formához) – Csokis-cseresznyés clafoutis:
65 g liszt
55 g cukor
3 tojás
1 marék cseresznye
20 g cukrozatlan kakaópor
1 dl tej
3 ek olvasztott vaj/margarin
1 csipet őrölt fahéj
1 csipet só
Elkészítés – Csokis-cseresznyés clafoutis:
A száraz dolgokat (liszt, cukor, só, fahéj, kakaópor) elkeverjük.
Az olvasztott langyos vajat is a tojással.
A két tál tartalmát kézi habverővel jól összedolgozzuk, majd a tejet is hozzákeverjük.
Sütőpapírral bélelt formába öntjük.
Beledobáljuk a magozott cseresznyét. Ha szépen szeretnétek szeletelni (szebben, mint én), akkor érdemes a cseresznyéket úgy rakni, hogy a szeletek szélére ne kerüljön, nekem nem sikerült szépen elvágnom őket.
180 °C-ra előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük.
Imádod a csokis sütiket? Válogass a 20 kihagyhatatlan csokis édesség között!
Forrás: Tündérsüti
You must be logged in to post a comment.