Csokis lehetetlen pite
A lehetetlen pitének nagyon nagy sikere volt, itt a blogon is és a családban, barátok között is. Nem csoda, hiszen az egyik legegyszerűbben elkészíthető süti, csak össze kell keverni a hozzávalókat és már mehet is a sütőbe, valamint nincs klasszikus tésztája, ami mint tudjuk, csak azért van, hogy megtartsa a krémet, egyébként teljesen felesleges 😀 Így aztán “elkerülhetetlen” volt az újabb változata, a csokis lehetetlen pite elkészítése.
Hogy miért lehetetlen? Kétféle dologra is tippelek, egyrészt, mert a tésztája kb olyan folyós, mint a palacsintatészta, az elején úgy tűnik, hogy ebből aztán nem lesz semmi! 🙂 Másrészt sülés közben magától különböző állagú rétegek képződnek a sütiben, ideális esetben szépen látszódik háromféle réteg, kevésbé ideálisban – mint nálam is most – kettő kivehető. Ez függ attól, hogy milyen bőven mérjük a hozzávalókat, a tepsi méretétől, talán a sütőtől is.
You must be logged in to post a comment.