Csokis lehetetlen pite

csokis lehetetlen pite

 

A lehetetlen pitének nagyon nagy sikere volt, itt a blogon is és a családban, barátok között is. Nem csoda, hiszen az egyik legegyszerűbben elkészíthető süti, csak össze kell keverni a hozzávalókat és már mehet is a sütőbe, valamint nincs klasszikus tésztája, ami mint tudjuk, csak azért van, hogy megtartsa a krémet, egyébként teljesen felesleges 😀 Így aztán “elkerülhetetlen” volt az újabb változata, a csokis lehetetlen pite elkészítése.

Hogy miért lehetetlen? Kétféle dologra is tippelek, egyrészt, mert a tésztája kb olyan folyós, mint a palacsintatészta, az elején úgy tűnik, hogy ebből aztán nem lesz semmi! 🙂 Másrészt sülés közben magától különböző állagú rétegek képződnek a sütiben, ideális esetben szépen látszódik háromféle réteg, kevésbé ideálisban – mint nálam is most – kettő kivehető. Ez függ attól, hogy milyen bőven mérjük a hozzávalókat, a tepsi méretétől, talán a sütőtől is.

 

Csokis lehetetlen pite – Hozzávalók:

75 g liszt – én gluténmentesen csináltam, így rizslisztet használtam, de az alaprecept búzalisztet ír
110 g cukor
100 g kókuszreszelék
4 tojás
1 tk vaníliakivonat
125 g olvasztott vaj
0,5 l tej
5 dkg csoki lereszelve + 1 nagy ek cukrozatlan kakaópor
 
 
 

Csokis lehetetlen pite – Elkészítés:

Mindent összekeverek (nem kell felverni a tojást) kivajazott tepsibe öntöm és 170 °C-os sütőben kb 45 perc alatt kisütöm (amikor nem hullámzik a teteje mozgatásnál, akkor van kész). Kihűlve szeleteljük és fogyasztjuk.
3 réteg képződik, felülről lefelé: kókuszos, krémes és egy keményebb pudingszerű.
Ez a mennyiség egy kb 18×25 cm-es tepsire elegendő.
 
 
 
Próbáld ki gyümölcsösen is, például meggyel!
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!
Csokis lehetetlen pite
Csokis lehetetlen pite