Kókusztejes chia puding málnával
A chia mag már régóta izgatta a fantáziámat. Egy csomó jó dolgot írnak róla, mint például hogy nagyon jó fehérjeforrás, telítettségérzetet ad, csökkenti az étvágyat, gluténmentes, magas a kalcium-, foszfor-, magnézium-, mangán-, cink- és vastartalma, csökkenti a koleszterinszintet és az érrendeszeri megbetegedések rizikóját (bár ezek nem 100 %-osan bizonyítottak), de igazából engem csak úgy érdekeltek ezek a fura kis fekete magok, melyek a folyadék hatására megduzzadnak és megpuhulnak, muszáj volt kipróbálni 🙂
Úgy önmagában a kókusztej+chia mag kombo nem ízlett, kis cukorral már igen, sok málnával meg nagyon igen! 🙂
Gluténmentes, laktózmentes, tojásmentes.
Kókusztejes chia puding málnával – Hozzávalók (4 adaghoz):
400 ml kókusztej
5 ek chia mag
1-2 ek nyírfacukor (vagy kristálycukor)
200 g málna
Beszerzés: kókusztejet olcsóbban az Aldiban láttam, egyébként az ázsiai élelmiszerboltokban tutira kapható, chia mag talán a Pennyben a legolcsóbb.
Kókusztejes chia puding málnával – Elkészítés:
A kókusztejet, chia magot, cukrot összekeverjük és 8 órán keresztül (de minimum másfél órán át) a hűtőben tároljuk. Közben egyszer-kétszer megkeverjük.
A végén hozzákeverjük a málnát. Ki lehet próbálni szederrel, ribizlivel vagy eperrel is.
A végeredmény egy pudingszerű édesség lesz, nekem annál kicsit azért folyósabb lett, de olyan remegős állagú.
Ha további gluténmentes ÉS laktózmentes édességekre vágysz, próbáld ki ezeket is:
banánpalacsinta, avagy paleocsinta
barackos-mákos-hajdinás nassolnivaló
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!
Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/chia-puding-malnaval
http://www.nosalty.hu/ajanlo/chia-mag-legujabb-szupersztar
3 thoughts on “Kókusztejes chia puding málnával”
You must be logged in to post a comment.
Kedves Linda! A chia magnak van valami köze a mákhoz? Vagy csak a színe hasonlít? (A mákra allergiás vagyok). A választ köszi!
Teljesen más növény, csak a színe hasonlít, bár létezik fehér is. Kb akkorák a magocskák, mint a szezámmag.
AZt olvastam, hogy allergiás reakciókat válthat ki azoknál, akik érzékenyek a mustárra, szezámmagra és oregánóra.
Kösz a választ, akkor megkóstolhatom! 🙂 Már a hűtőben van, szederrel és áfonyával esszük majd.