Epres-krémsajtos blondie
Na szóval, van benne eper, mascarpone, fehér csoki … szerintetek milyen lehet? Ugye, hogy csak fergetegesen jó? Naná!
Képzeld el, ahogy a finom fehér csokis, puha tésztán ott lapul az édes mascarponés krém, amin eperörvények folydogálnak … Nem folytatom, folytasd te a süti elkészítésével!
Gluténérzékenyeknek is ajánlom gluténmentes liszttel.
Epres-krémsajtos blondie – Hozzávalók:
blondie-hoz:
10 dkg fehér csoki apróra vágva
10 dkg margarin
2 tojás
3 dkg cukor
8 dkg liszt (én gluténmentes lisztből készítettem, de természetesen búzalisztből is lehet)
1 csipet só
krémsajtos réteghez:
12,5 dkg mascarpone (vagy más krémsajt)
1 tojás
1 cs vaníliás cukor
fél ek cukor
1 tk citromlé
epres öntethez:
vagy 2-3 ek eperlekvár vagy 10 dkg eper + 5 dkg cukor
Epres-krémsajtos blondie – Elkészítés:
A fehér csokit és a margarint vízgőz felett felolvasztjuk, majd megvárjuk, míg langyosra hűl.
A blondie-hoz a 3 dkg cukrot a 2 tojással elkeverjük, majd mehet hozzá a langyos margarinos csoki.
Végül elkeverjük az egészet a liszttel.
Egy sütőpapírral bélelt, kb 30×15 cm-es tepsibe (ez kisebb, mint a normál!) öntjük.
Ha nincs eperlekvárunk, akkor az epret pürésítjük botmixerrel (vagy villával alaposan összenyomjuk) és a cukorral kb 10 percig összefőzzük, sűrítjük.
A krémsajtos réteghez a hozzávalókat összekeverjük és óvatosan a krémsajtos rétegre kanalazzuk (a blondie-réteg is nyers még!).
Erre kanalazunk az eperlekvárból, majd a kanál nyelével kicsit megkeverjük, hogy márványos legyen.
180 °C-on 25-30 perc alatt megsütjük.
Én a tetejére a sütés kezdetekor ráborítottam egy sütőpapírt, úgy, hogy nem érjen bele a tésztába, így szép világos marad a felső réteg.
Kihűlve szeleteljük és fogyasztjuk.
Ha szereted az epres édességeket, próbáld ki az epres boszorkányhabot, az epres tejespitét, az eperzselét és a tejfölös epret is. Mindet! 🙂
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂
Lájk? Lájk! 🙂
Forrás: http://sutidoboz.hu/epres-kremsajtos-blondie/
You must be logged in to post a comment.