Mochi – japán édesség
A mochi után már régóta ácsingóztam, fantasztikus képeket lehet találni ezekről az édességekről a neten (Wagashi mochik).
Képek forrása: http://blog.wagashi-net.de/category/wagashi-sweets/
Most, hogy beszereztem rizslisztet (persze erre egy külön fajta ragacsos édes rizslisztet használnak, nekem csak „mezei” volt) és készítettem kókusztejet, nem állhatott semmi az utamba 🙂 Ennek nincs külön ízesítése, úgyhogy ízre kb. olyan, mint egy enyhén kókuszos tejberizs. Nem az az ízbomba, de érdekes, nekem jól esett eleszegetni. Valószínűleg nem fog bejönni mindenkinek, más, amit megszoktunk, de egy próbát érdemes vele tenni. Glutén- és laktózmentes.
Íme a hagyományos mochikészítésről egy videó:
Itt pedig egy – csak a „döngölésről”, a 2. részét nézni is rossz 🙂
Hozzávalók:
165 ml kókusztej
250g rizsliszt
4 csepp ételfesték
2 dl víz
5 ek kristálycukor
keményítő
Elkészítés:
Csomómentesre keverjük a hozzávalókat (a keményítő kivételével).
Sütőpapíros formába (26×16 cm) öntjük. Lefedjük alufóliával.
200 °C-ra előmelegített sütőben 1 órán át sütjük.
A sütőből kivéve további 1 órán át rajta hagyjuk az alufóliát.
Keményítővel szórt felületre borítjuk (óvatosan, különben a keményítő nagyja rajtunk landol – természetesen saját tapasztalat :D), keményítőbe mártott késsel háromszögekre vágjuk és minden oldalát megforgatjuk a keményítőben.
Konyhalál Facebook oldalhoz itt tudsz csatlakozni! 🙂
Forrás: http://aprosef.hu/mochi_recept
3 thoughts on “Mochi – japán édesség”
You must be logged in to post a comment.
Nagyon érdekesek az elkészítésről szóló eredeti videók. Nem egyszerű és nem veszélytelen ez a „gyártási” mód!
Ragacsos rizslisztet Budapesten a Pipa utca sarkán a csarnok mellett tudsz venni, az Ázsia Bt-ben.
A receptet én töltöttem fel az apróséfre. 😉
De jó! 🙂 Köszönöm szépen az infót, be szoktam nézni néha az Ázsiába, jó sok időt el lehet ott tölteni, míg végignézegetek mindenfélét 🙂 Persze a fél boltot belvásárolnám mindig…