Kókusztej házilag

Kokusztej hazilag

 

Hát, ez nem egy igazán fotogén valami … 🙂 Csak egy fehér izé látszik, és ez tulajdonképpen az is, de kókuszíze van! 🙂

Már jó néhány receptet kinéztem, melyekhez kókusztej kell, eddig csak a kókuszpudingot próbáltam ki, ennek fő oka, hogy a kókusztej elég drága. Viszont egyszerűen elkészíthetjük otthon is, csodafinom illata lesz! Laktózérzékenyek is fogyaszthatják.

Most pár hétre kipróbálom, kibírom- e tejtermék, búzaliszt és cukor nélkül (és még pár dolog szerepel a tiltólistán pl. disznóhús, kóla, csoki, de ezek nem okoznak akkora „fájdalmat”). 4 nap telt el, még életben vagyok 🙂 de nagyon gondolkoznom kell, mit is ehetek és mit mivel helyettesíthetek. A kókusztej is ennek a „projektnek” a része. Azért nem ám elpártolni innen, nem csapok fel „mindenmentes” bloggá, egyrészt van pár „normál” bejegyzés, amit még nem osztottam meg, másrészt remélhetőleg így is összehozok pár finomságot. Vagy idő előtt abbahagyom … majd meglátom.

 

Nnnaszóval, kókusztej házilag:

 

Kókusztej házilag – Hozzávalók:

1 rész kókuszreszelék

1,5 rész víz

 

Kókusztej házilag – Elkészítés:

Többféleképpen lehet készíteni, áztatással és főzéssel. Én a főzést választottam, mert így intenzívebb ízhatást érhetünk el.

A vízben 10 percig forraljuk a kókuszreszeléket, ezután összeturmixoljuk, majd sűrű szövésű anyagon vagy szitán keresztül alaposan kinyomkodjuk.

A maradék kókuszt kiszárítva használhatjuk süteményekbe.

 

Konyhalál Facebook-oldal: itt található! 🙂

 

Kokusztej hazilag

 

Forrás: http://suniskanal.blogspot.hu/2013/03/kokusztej-hazilag.html1 thought on “Kókusztej házilag”