Banános baba muffin
Múlt héten nagynéni lettem! :-O
A nagynéniknek meg többek között az a dolga, hogy sütivel halmozza el az unokaöccsöt, és amíg ő csak anyatejen „tengődik”, addig a szüleit, ugye? 🙂 Első küldetés teljesítve, remélhetőleg a szülőkhöz már megérkezett a sütiszállítmány.
Nem volt otthon tojás, úgyhogy az első számú szempont a süti kiválasztásánál az volt, hogy tojásmentes legyen. Banán meg éppen volt, ami viszont nagyon jó tojáshelyettesítő a süteményekben, nem mellesleg jó szaftos lesz tőle a sütink. Így lett banános, a díszítés pedig a kis Balázst mintázza (négyesikerként 🙂 ).
Hozzávalók – Banános baba muffin:
3 kisebb érett banán (kb 30 dkg a húsa)
18 dkg kristálycukor
10 dkg puha vaj (vagy 1 dl olaj)
0,5 dl tej
33 dkg finomliszt
1 cs sütőpor
1 csipet só
1 teáskanál fahéj
pl. Unidec burkoló a tetejére
Elkészítés – Banános baba muffin:
A banán húsát villával alaposan összetörjük, a cukorral elkeverjük.
Ehhez keverjük a vajat és tejet, majd a száraz hozzávalókat.
Muffinkapszlikba adagoljuk és 180 °C-ra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt kisütjük.
Díszítés:
Az Unidec (lehet marcipán, fondant stb. is) egy részét kékre (rózsaszínre) színezzük, egy kisebb részét pedig halvány rózsaszínre.
A takaróhoz egy virág alakú kiszúróforma lenne az ideális, nekem ilyen nem volt, így diós kosárka sütőformájával szúrtam ki, ez pont muffin méretű. Ilyennel:
A párnarész maradt fehér, ezt pogácsaszaggatóval szaggattam ki, itt elég egy félholdnyi, úgysem látszik, mi van a takaró alatt.
A fej egy gömb, enyhén a párnához lapítva.
A szemet, szájat ételfestékbe mártott fogpiszkálóval rajzoltam meg, enyhén belenyomva a burkolómasszába.
A takarót a fejnél lazán visszahajtjuk, picit rányomkodjuk, hogy ne tudjon elmozdulni. Betűnyomdával kaphat egy név-kezdőbetűt is a takaróra.
Konyhalál Facebook-oldalhoz itt tudsz csatlakozni!
őket sem a gólya hozta … 🙂
Forrás: http://receptletoltes.hu/hu/arch%C3%ADvum/11845
You must be logged in to post a comment.