Csirkemell olaszosan – paradicsommal, mozzarellával, bazsalikommal
Nem sok főétel van a blogomon, valahogy azokban nem látok akkora fantáziát, mint a sütikben és nem is szeretem annyira csinálni őket. De ez szerintem igazán finomra sikerült, nagyon egyszerű is elkészíteni, úgyhogy megérdemel egy blogbejegyzést a csirkemell olaszosan recept is 🙂
Csirkemell olaszosan – Hozzávalók (4 személyre):
1 csirkemell (kb 60 dkg)
50 dkg mozzarella
bazsalikom – 10 friss levél vagy morzsolt, szárított kb 10g
2 paradicsom
só, bors
Csirkemell olaszosan – Elkészítés:
A csirkemellet felszeleteljük és enyhén kiklopfoljuk (nem kell vékonyra) vagy sodrófával „megnyomorgatjuk”.
A húst sütés előtt megsózzuk, megborsozzuk és serpenyőben kevés forró olajban 1-2 perc alatt mindkét oldalát elősütjük.
Tepsibe/jénaiba helyezzük a szeleteket és meglocsoljuk a sütés után maradt olajjal.
Vastagabbra szeletelt paradicsomkarikákkal és mozzarellaszeletekkel megrakjuk, a tetejére szórjuk (mehet jó bőven) a bazsalikomot.
A tepsit lefedjük alufóliával és kb. 20 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és még 20 percig sütjük, pirítjuk.
Hozzá sütőzacskóban sütöttem krumpliszeleteket, kb 1 kg-ot, a zacskóba szórtam a krumpli mellé sót, grillfűszert és némi olajat locsoltam. Amikor megpuhult, felvágtam a zacskót és anélkül pirítottam tovább.
Konyhalál Facebook-oldal: itt 🙂
Forrás: http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.hu/2012/05/csirkemell-steak-olaszosan.html
You must be logged in to post a comment.