Csirkemell olaszosan – paradicsommal, mozzarellával, bazsalikommal

csirkemell olaszosan

 

Nem sok főétel van a blogomon, valahogy azokban nem látok akkora fantáziát, mint a sütikben és nem is szeretem annyira csinálni őket. De ez szerintem igazán finomra sikerült, nagyon egyszerű is elkészíteni, úgyhogy megérdemel egy blogbejegyzést a csirkemell olaszosan recept is 🙂

 

Csirkemell olaszosan – Hozzávalók (4 személyre):

1 csirkemell (kb 60 dkg)

50 dkg mozzarella

bazsalikom – 10 friss levél vagy morzsolt, szárított kb 10g

2 paradicsom

só, bors

 

Csirkemell olaszosan – Elkészítés:

A csirkemellet felszeleteljük és enyhén kiklopfoljuk (nem kell vékonyra) vagy sodrófával „megnyomorgatjuk”.

A húst sütés előtt megsózzuk, megborsozzuk és serpenyőben kevés forró olajban 1-2 perc alatt mindkét oldalát elősütjük.

Tepsibe/jénaiba helyezzük a szeleteket és meglocsoljuk a sütés után maradt olajjal. 

Vastagabbra szeletelt paradicsomkarikákkal és mozzarellaszeletekkel megrakjuk, a tetejére szórjuk (mehet jó bőven) a bazsalikomot.

 

csirkemell olaszosan

 

A tepsit lefedjük alufóliával és kb. 20 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és még 20 percig sütjük, pirítjuk.

Hozzá sütőzacskóban sütöttem krumpliszeleteket, kb 1 kg-ot, a zacskóba szórtam a krumpli mellé sót, grillfűszert és némi olajat locsoltam. Amikor megpuhult, felvágtam a zacskót és anélkül pirítottam tovább.

 

Konyhalál Facebook-oldal: itt 🙂

 

csirkemell olaszosan

Forrás: http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.hu/2012/05/csirkemell-steak-olaszosan.html