Kiwi curd (kiwikrém)

 kiw1

 

Amióta először főztem és ettem lemon curd-öt, teljesen rákattantam. Az a jó savanykás íz és a selymes krém egyvelege egyszerűen abbahagyhatatlan 🙂

A citromos után jött a narancsos, majd a szilvás-banános (volt még egy próbálkozásom a körtéssel, de az bűn rossz lett … :D). Most pedig itt a kiwis, ami azért jó, mert a megérni nem akaró, már ha csak rágondulunk, szánkat összehúzó savanyúságú kiwiket is felhasználhatjuk.

 

Hozzávalók – Kiwi curd:

1 citrom leve és lereszelt héja

6-7 db kisebb-közepes nagyságú kiwi

10 dkg cukor

10 dkg vaj

3 tojás

 

Elkészítés – Kiwi curd:

A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk.

A kiwiket meghámozzuk, és ha kemény, akkor kisebb lyukú reszelőn lereszeljük, ha puhább, akkor villával szétnyomkodjuk a húsát. A belső fehér részét kidobjuk.

Feltesszük főzni kb 10 percre kiwit a citrommal, amíg a kiwi meg nem puhul. Ha nem lenne elég homogén, itt botmixerrel össze lehet turmixolni.

A tűzről levéve elkeverjük benne a vajat és hűlni hagyjuk.

A tojásokat enyhén felverjük és a kihűlt kiwihez adva folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg pudingszerűen be nem sűrűsödik a krém.

Lehűtve fogyasztjuk, akár süteményekhez lehet adni vagy öntetnek tejberizshez, nálam gyorsan fogy csak úgy magában is 🙂

A színe sajnos nem lesz az a harsogó zöld, mint a nyers kiwinek, a főzéstől és a tojástól halványodik.

 

Konyhalál Facebook-oldalhoz katt ide 🙂

 

kiw3

kiw2