Kiwi curd (kiwikrém)
Amióta először főztem és ettem lemon curd-öt, teljesen rákattantam. Az a jó savanykás íz és a selymes krém egyvelege egyszerűen abbahagyhatatlan 🙂
A citromos után jött a narancsos, majd a szilvás-banános (volt még egy próbálkozásom a körtéssel, de az bűn rossz lett … :D). Most pedig itt a kiwis, ami azért jó, mert a megérni nem akaró, már ha csak rágondulunk, szánkat összehúzó savanyúságú kiwiket is felhasználhatjuk.
Hozzávalók – Kiwi curd:
1 citrom leve és lereszelt héja
6-7 db kisebb-közepes nagyságú kiwi
10 dkg cukor
10 dkg vaj
3 tojás
Elkészítés – Kiwi curd:
A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk.
A kiwiket meghámozzuk, és ha kemény, akkor kisebb lyukú reszelőn lereszeljük, ha puhább, akkor villával szétnyomkodjuk a húsát. A belső fehér részét kidobjuk.
Feltesszük főzni kb 10 percre kiwit a citrommal, amíg a kiwi meg nem puhul. Ha nem lenne elég homogén, itt botmixerrel össze lehet turmixolni.
A tűzről levéve elkeverjük benne a vajat és hűlni hagyjuk.
A tojásokat enyhén felverjük és a kihűlt kiwihez adva folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg pudingszerűen be nem sűrűsödik a krém.
Lehűtve fogyasztjuk, akár süteményekhez lehet adni vagy öntetnek tejberizshez, nálam gyorsan fogy csak úgy magában is 🙂
A színe sajnos nem lesz az a harsogó zöld, mint a nyers kiwinek, a főzéstől és a tojástól halványodik.
Konyhalál Facebook-oldalhoz katt ide 🙂
You must be logged in to post a comment.