Kókuszpuding
A Blogkóstoló 14. fordulójának én vagyok a háziasszonya. A Tűpárna és habverő blog párja jelezte nekem, hogy sajnos nem tudja teljesíteni a feladatát, én meg nem szeretném, ha valaki csalódott lenne a játékban, így kinéztem tőle én valamit.
Tulajdonképpen nem is volt olyan egyszerű, mert Pitelány olyan alapanyagokat használ, amelyekből én sok mindent nem ismerek még. Illetve nagyon egészséges/diétás/paleo étrendre törekszik (ez sajnos nem derült ki számomra a blogjából, hogy pontosan milyenfajta diéta az, amit követ), az én blogomon pedig főként „hagyományos” alapanyagok szerepelnek.
Na, de a kókusztejjel már régóta szemeztem a boltokban, most Pitelány kókuszpudingját látva, be is szereztem egy kis dobozzal. Még Xilitem is volt otthon (de akinek nincs, nyugodtan helyettesítse sima kristálycukorra), tehát teljes egészében a receptet követtem.
Kókuszpuding – Hozzávalók:
200 ml kókusztej
fél zacskó zselatin
100 g kókuszreszelék
20 g Xilit (cukorral helyettesíthető)
Kókuszouding – Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük, forrás után 1-2 percig folyamatos kevergetés mellett főzzük.
Tálkákba öntjük. Ha kihűlt, akár ki is borítható.
Savanykás gyümölccsel, lekvárral fogyasszuk.
Konyhalál Facebook-oldalhoz katt ide! 🙂
You must be logged in to post a comment.