Kókuszpuding

kokuszpuding

 

A Blogkóstoló 14. fordulójának én vagyok a háziasszonya. A Tűpárna és habverő blog párja jelezte nekem, hogy sajnos nem tudja teljesíteni a feladatát, én meg nem szeretném, ha valaki csalódott lenne a játékban, így kinéztem tőle én valamit.

Tulajdonképpen nem is volt olyan egyszerű, mert Pitelány olyan alapanyagokat használ, amelyekből én sok mindent nem ismerek még. Illetve nagyon egészséges/diétás/paleo étrendre törekszik (ez sajnos nem derült ki számomra a blogjából, hogy pontosan milyenfajta diéta az, amit követ), az én blogomon pedig főként „hagyományos” alapanyagok szerepelnek.  

Na, de a kókusztejjel már régóta szemeztem a boltokban, most Pitelány kókuszpudingját látva, be is szereztem egy kis dobozzal. Még Xilitem is volt otthon (de akinek nincs, nyugodtan helyettesítse sima kristálycukorra), tehát teljes egészében a receptet követtem. 

 

Kókuszpuding – Hozzávalók:

200 ml kókusztej

fél zacskó zselatin

100 g kókuszreszelék

20 g Xilit (cukorral helyettesíthető)

 

Kókuszouding – Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük, forrás után 1-2 percig folyamatos kevergetés mellett főzzük.

Tálkákba öntjük. Ha kihűlt, akár ki is borítható.

Savanykás gyümölccsel, lekvárral fogyasszuk.

 

Konyhalál Facebook-oldalhoz katt ide! 🙂

 

Kokuszpuding

 

granatalma

 

kokuszpuding