Meggyes-tejfölös-kókuszos pite
Kókuszos sajjtorta(szerűség) fanyar-savanykás gyümölccsel párosítva. Raffaello-addictoknak a kipróbálása erőteljesen javasolt 🙂 merthogy nekem teljesen a Raffaello-ízvilágot hozta. Ha meggy helyett mandula lenne rajta, akkor teljes lenne az utánzat, így viszont „be kell érnünk” egy újfajta kombinációval 🙂
Hozzávalók – Meggyes-tejfölös-kókuszos pite:
a tésztához:
10 dkg cukor
20 dkg margarin
30 dkg liszt
1 csipet só
fél cs sütőpor
1 tojás
a krémhez:
4 dl tejföl (20 %-os)
1 cs vaníliás vagy tejszín ízű pudingpor
5 dkg kókuszreszelék
3-4 ek cukor
1 tojás
a tetejére:
kb 10 dkg meggy (lehet ribizli, vagy más savanykás gyümölcs is)
Elkészítés – Meggyes-tejfölös-kókuszos pite:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
Egy 18-20 cm-es kapcsos formát kibélelünk vele, úgy, hogy kb. 1,5 cm-es pereme legyen az oldalán. Villával megszúrkáljuk több helyen a tésztát. Ráteszünk alufóliában egy marék babot (hogy ne jöjjön fel sütés közben) és ezzel együtt 180 °C-ra előmelegített sütőben 12 perc alatt elősütjük.
A krém hozzávalóit is összekeverjük, ezt a kisült tésztára öntjük, a tetejét megszórjuk gyümölccsel és további 40 percig sütjük.
Kihűlve szeleteljük.
A Konyhalál Facebook-oldalához itt tudsz csatlakozni.
Forrás: Mindmegette
You must be logged in to post a comment.