Meggyes-tejfölös-kókuszos pite

t1

 

Kókuszos sajjtorta(szerűség) fanyar-savanykás gyümölccsel párosítva. Raffaello-addictoknak a kipróbálása erőteljesen javasolt 🙂 merthogy nekem teljesen a Raffaello-ízvilágot hozta. Ha meggy helyett mandula lenne rajta, akkor teljes lenne az utánzat, így viszont „be kell érnünk” egy újfajta kombinációval 🙂 

 

Hozzávalók – Meggyes-tejfölös-kókuszos pite:

a tésztához:

10 dkg cukor

20 dkg margarin

30 dkg liszt

1 csipet só

fél cs sütőpor

1 tojás

a krémhez:

4 dl tejföl (20 %-os)

1 cs vaníliás vagy tejszín ízű pudingpor

5 dkg kókuszreszelék

3-4 ek cukor

1 tojás

a tetejére:

kb 10 dkg meggy (lehet ribizli, vagy más savanykás gyümölcs is)

 

Elkészítés – Meggyes-tejfölös-kókuszos pite:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.

Egy 18-20 cm-es kapcsos formát kibélelünk vele, úgy, hogy kb. 1,5 cm-es pereme legyen az oldalán. Villával megszúrkáljuk több helyen a tésztát. Ráteszünk alufóliában egy marék babot (hogy ne jöjjön fel sütés közben) és ezzel együtt 180 °C-ra előmelegített sütőben 12 perc alatt elősütjük.

A krém hozzávalóit is összekeverjük, ezt a kisült tésztára öntjük, a tetejét megszórjuk gyümölccsel és további 40 percig sütjük.

Kihűlve szeleteljük.

 

A Konyhalál Facebook-oldalához itt tudsz csatlakozni.

 

t11

 

t5

 

t3

 

t9

 

t6

 

 

Forrás: Mindmegette