A legegyszerűbb raffaello golyó

Raffaello

 

Nem tudom, van-e olyan, aki a raffaellot nem szereti… Tökéletesen el van találva, az íze, az állaga… ahh! Miért nincs ez kilós kiszerelésben? Ja, mert rámenne a havi fizetésem. 😀 

Mint sok más népszerű bolti édességnek, ennek is megvan a házi változata. Még gyerekkoromban a főzős-tejporos receptet használtuk, most már ezt a nagyon egyszerű és gyors változatát szoktam készíteni.

Erről ugyan már van fent recept a blogon, meglehetősen béna képen, most ezzel próbálok meg szépíteni. 🙂

 

Raffaello – Hozzávalók:

25 dkg túró

20 dkg porcukor

15 dkg kókuszreszelék

1 csomag vaníliás cukor

egy marék mandula

 

Raffaello – Elkészítés:

A túrót villával összetörjük, elkeverjük a porcukorral.

Hagyjuk egy kicsit állni, amíg egy kicsit folyós lesz.

Annyi kókuszreszeléket adunk hozzá, hogy kézzel formázható legyen – ezt tegyük is meg, csináljunk belőle golyókat, a közepükben egy-egy szem mandulával.

Megforgatjuk a golyókat kókuszreszelékben.

Tálalásig hűtőbe rakjuk.

 

 

Ha szereted a kókuszos sütiket, nézz be ide is!

 

 

Tetszett a bejegyzés? Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

Raffaello