A legegyszerűbb raffaello golyó
Nem tudom, van-e olyan, aki a raffaellot nem szereti… Tökéletesen el van találva, az íze, az állaga… ahh! Miért nincs ez kilós kiszerelésben? Ja, mert rámenne a havi fizetésem. 😀
Mint sok más népszerű bolti édességnek, ennek is megvan a házi változata. Még gyerekkoromban a főzős-tejporos receptet használtuk, most már ezt a nagyon egyszerű és gyors változatát szoktam készíteni.
Erről ugyan már van fent recept a blogon, meglehetősen béna képen, most ezzel próbálok meg szépíteni. 🙂
Raffaello – Hozzávalók:
25 dkg túró
20 dkg porcukor
15 dkg kókuszreszelék
1 csomag vaníliás cukor
egy marék mandula
Raffaello – Elkészítés:
A túrót villával összetörjük, elkeverjük a porcukorral.
Hagyjuk egy kicsit állni, amíg egy kicsit folyós lesz.
Annyi kókuszreszeléket adunk hozzá, hogy kézzel formázható legyen – ezt tegyük is meg, csináljunk belőle golyókat, a közepükben egy-egy szem mandulával.
Megforgatjuk a golyókat kókuszreszelékben.
Tálalásig hűtőbe rakjuk.
Ha szereted a kókuszos sütiket, nézz be ide is!
Tetszett a bejegyzés? Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂
You must be logged in to post a comment.