Citromos nápolyi házilag

Citromos napolyi

 

Nápolyi házilag? Miért is ne? Egyszerű, gyors és még sütni sem kell!

A citromos nápolyi igazán jó választás, friss, üdítő ízű édesség lesz belőle.

 

Citromos nápolyi – Hozzávalók (kb. 10 darabhoz)

2 ostyalap

12 dkg vaj

10 dkg cukor

2 citrom leve és 1 citrom reszelt héja

1 tojás

1 cs vaníliás cukor

10 dkg darált keksz

 

Citromos nápolyi – Elkészítés:

A vajat megolvasztjuk és belekeverjük a cukrokat, majd kis lángon oldódásig kevergetjük.

Belefacsarjuk a citromok levét és hozzáadjuk a reszelt citromhéjat is.

A tűzről levéve, langyosra hűlve beleütjük a tojást, beleszórjuk a darált kekszet és alaposan összekeverjük.

Visszatesszük a tűzre és ismét kis lángon addig kavargatjuk, amíg a massza már elválik az edény falától.

Az ostyalapokat hosszában kettévágjuk és betöltjük a lapokat.

A tetejére alufóliát vagy folpackot teszünk és arra pl. egy nehezebb edényt, ami lenyomja.

Egy-két óra múlva keskeny csíkokra daraboljuk.

 

Olvasd el ezeket is:

Miért nápolyi a nápolyi, ha közben bécsi?

Kekszes krémmel töltött ostyalapok

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂

 

Citromos napolyi

Citromos napolyi

Citromos napolyi

 

Forrás: http://juditkakonyhaja.blogspot.com/2013/04/hazi-citromos-napolyi.html