Citromos nápolyi házilag
Nápolyi házilag? Miért is ne? Egyszerű, gyors és még sütni sem kell!
A citromos nápolyi igazán jó választás, friss, üdítő ízű édesség lesz belőle.
Citromos nápolyi – Hozzávalók (kb. 10 darabhoz)
2 ostyalap
12 dkg vaj
10 dkg cukor
2 citrom leve és 1 citrom reszelt héja
1 tojás
1 cs vaníliás cukor
10 dkg darált keksz
Citromos nápolyi – Elkészítés:
A vajat megolvasztjuk és belekeverjük a cukrokat, majd kis lángon oldódásig kevergetjük.
Belefacsarjuk a citromok levét és hozzáadjuk a reszelt citromhéjat is.
A tűzről levéve, langyosra hűlve beleütjük a tojást, beleszórjuk a darált kekszet és alaposan összekeverjük.
Visszatesszük a tűzre és ismét kis lángon addig kavargatjuk, amíg a massza már elválik az edény falától.
Az ostyalapokat hosszában kettévágjuk és betöltjük a lapokat.
A tetejére alufóliát vagy folpackot teszünk és arra pl. egy nehezebb edényt, ami lenyomja.
Egy-két óra múlva keskeny csíkokra daraboljuk.
Olvasd el ezeket is:
Miért nápolyi a nápolyi, ha közben bécsi?
Kekszes krémmel töltött ostyalapok
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂
Forrás: http://juditkakonyhaja.blogspot.com/2013/04/hazi-citromos-napolyi.html
You must be logged in to post a comment.