Sárgabarackos zabszelet – a délig tartó lendület
Zabszeletet mindenkinek! Ez olyan kaja, amivel nem lehet sokat tévedni, sem az elkészítésében, sem abban, hogy ízleni fog-e. Két hozzávaló fix benne a zabpehely és a banán, utána pedig rakj bele bármit, amit otthon találsz csak megkívánsz! Korábban mazsolával készítettem, most itt az aszalt barackos, amivel csak úgy világítanak az aranyló sárga barackdarabok!
Ez az igazi délig tartó lendület, nem abban a kis palackban levő joghurt!
Sárgabarackos zabszelet – Hozzávalók:
13 dkg zabpehely
10 dkg érett banán
5 dkg aszalt sárgabarack apró kockákra vágva
Sárgabarackos zabszelet – Elkészítés:
A banánt villával összetörjük és a zabpehellyel keverjük, amíg teljesen átnedvesedik a banántól a zabpehely és összeáll egy masszává. Hozzákeverjük az apró kockára vágott aszalt sárgabarackot is.
Egy szögletes püspökkenyérsütő formát kibélelünk sütőpapírral és amennyire tudjuk, lenyomkodjuk, ledöngöljük egyenletesen a masszát. A végén egy kanál hátuljával lehet teljesen simává lapogatni.
200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt “megsütjük” – ez tulajdonképpen csak szárítás.
Éles késsel kihűlés után daraboljuk.
Ebből az adagból 8 szelet lesz, de sokkal tömörebb, táplálóbb, mint a bolti társai.
Készítsd el ezeket is:
Egészséges müzliszelet házilag
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂
You must be logged in to post a comment.