Banánlekvár
Ez a banánlekvár karácsonyra készült ajándékba, de a hétköznapokat is fel tudná dobni pl. kekszekhez kanalazva 🙂
Banánlekvár – Hozzávalók (kb 3 db 2 dl-es üvegnyi):
6 kisebb banán
1,5 citrom leve (ettől lesz a „citromízű banán …” :))
1,5 dl víz
3 ek kristálycukor
3 teáskanál dzsemfix
Banánlekvár – Elkészítés:
A banánokat megpucoljuk és villával összetörjük.
Hozzákeverjük a citromlevet, vizet és cukrot és feltesszük főni.
Felforraljuk, majd alacsonyabb hőfokon 5-10 percig tovább főzzük.
Ha közben elfőne nagyon a lé, lehet vízzel pótolni (nekem nem volt szükség rá).
A hőmérsékletet feljebb véve hozzáadjuk a dzsemfixet és kevergetés mellett 2-3 percig főzzük.
Alaposan kimosott üvegekbe töltjük, amit lezárás után fejükre állítunk és így hagyjuk kihűlni. Utána a hűtőben tároljuk.
Konyhalál Facebook oldal: itt 🙂
Forrás: http://jepatojtavan.blogspot.hu/2011/05/bananlekvar.html
2 thoughts on “Banánlekvár”
You must be logged in to post a comment.
na jó, ezt tutira kipróbálom 😀 tetszik !
🙂 Még egy banánimádó? 🙂