Cheddar sajtos baconös pogácsa

cheddar sajtos baconos pogacsa

 

Két jolly joker hozzávalót is tartalmaz ez a cheddar sajtos baconös pogácsa: az erőteljes ízű cheddar sajtot és a füstös-ropogós bacont. Úgyhogy ez duplán finom!
Az elkészítésében pedig nincs semmi bonyolult, nem kelt tészta, nincs kelesztés, dagasztás, hanem a szódabikarbóna és a sütőpor teszi puhává.
Próbáld ki te is!

 

Cheddar sajtos baconös pogácsa – Hozzávalók:

25 dkg liszt
1 kk szódabikarbóna
1/2 cs sütőpor
1 tk só
1 tk cukor
1 csipet őrölt bors
10 dkg margarin
1 tojássárgája
2 ek tejföl
10 dkg bacon
10 dkg cheddar sajt
Tetejére:
1 tojásfehérje

 

Cheddar sajtos baconös pogácsa – Elkészítés:

Kis kockákra vágjuk a bacont, majd megpirítjuk és kihűtjük.
Lereszeljük a sajtot.
A liszthez hozzáadjuk a sót, szódabikarbónát, a cukrot, a borsot és a sütőport. Elkeverjük, majd a margarint elmorzsoljuk benne.
Hozzáadjuk a sajtot, a sült bacont, a tojássárgáját és a tejfölt.
Egynemű tésztává gyúrjuk.
Lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Tepsibe rakjuk őket, lekenjük a tetejüket tojásfehérjével, esetleg meg lehet szórni reszelt cheddar sajttal is.
200 °C-ra előmelegített 200 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.

 

Süsd meg ezeket is:

Brutál finom cheddar sajtos falatkák

Szuperpuha sajtos pogácsa

Szezámmagos rágcsa

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!

 

cheddar sajtos baconos pogacsa

cheddar sajtos baconos pogacsa

cheddar sajtos baconos pogacsa

 

 

Forrás: Receptelő