Cheddar sajtos baconös pogácsa
Két jolly joker hozzávalót is tartalmaz ez a cheddar sajtos baconös pogácsa: az erőteljes ízű cheddar sajtot és a füstös-ropogós bacont. Úgyhogy ez duplán finom!
Az elkészítésében pedig nincs semmi bonyolult, nem kelt tészta, nincs kelesztés, dagasztás, hanem a szódabikarbóna és a sütőpor teszi puhává.
Próbáld ki te is!
Cheddar sajtos baconös pogácsa – Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 kk szódabikarbóna
1/2 cs sütőpor
1 tk só
1 tk cukor
1 csipet őrölt bors
10 dkg margarin
1 tojássárgája
2 ek tejföl
10 dkg bacon
10 dkg cheddar sajt
Tetejére:
1 tojásfehérje
Cheddar sajtos baconös pogácsa – Elkészítés:
Kis kockákra vágjuk a bacont, majd megpirítjuk és kihűtjük.
Lereszeljük a sajtot.
A liszthez hozzáadjuk a sót, szódabikarbónát, a cukrot, a borsot és a sütőport. Elkeverjük, majd a margarint elmorzsoljuk benne.
Hozzáadjuk a sajtot, a sült bacont, a tojássárgáját és a tejfölt.
Egynemű tésztává gyúrjuk.
Lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Tepsibe rakjuk őket, lekenjük a tetejüket tojásfehérjével, esetleg meg lehet szórni reszelt cheddar sajttal is.
200 °C-ra előmelegített 200 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
Süsd meg ezeket is:
Brutál finom cheddar sajtos falatkák
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!
Forrás: Receptelő
You must be logged in to post a comment.