Szezámmagos rágcsa

szezammagos ragcsa

 

A sós sütiknek mindig sikere van. Bármennyire is finomak a krémes, édes sütik, torták, az összejöveteleken valamiért mégis a sósak fogynak el előbb. Így járt ez a szezámmagos rágcsa is. Külsőre nem az a nagy hódító, de ha egyszer valaki megkóstolja, nem nagyon bírja abbahagyni, ugyanis a megpirult szezámmag és a füstölt sajt egyenként is erősen addiktívak, hát még így együtt…!

 

Szezámmagos rágcsa – Hozzávalók:

15 dkg liszt
15 dkg zabpehely
1 tk só
10 dkg szezámmag
1 tk instant élesztő
18 dkg víz
5 dkg étolaj
15 dkg füstölt reszelt sajt

 

Szezámmagos rágcsa – Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük, összegyúrjuk, majd egy órát pihentetjük.
Kb. fél cm vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk és sütőpapíros tepsire rakjuk.
180 °C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg megpirul, de ne kezdjen el túlzottan barnulni.

 

Ha ennyi sós nem elég, válogass itt a sós receptek közül!

 

Tetszett a bejegyzés? Csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához is, ne maradj le semmiről!

 

szezammagos ragcsa

szezammagos ragcsa

 

Forrás: Mástészta

 



1 thought on “Szezámmagos rágcsa”