Feta pasta – ez az étel most az internet sztárja

feta pasta

Ha jól tudom, a TikTok nevű alkalmazáson indult hódító útjára a feta pasta, onnan pedig megállíthatatlanul terjedt és azóta elkészítette már az internet népének legalább a fele.

Nem is csoda, mert egyszerű, gyors, nem is különösebben drága étel. Meg persze ott van hozzá a “medzsik”, ami körbelengi az elkészítését, hogy a “semmiből” lesz “valami”.

Egyébként ez is olyan étel, mint a rakott krumpli, hogy a sütőtálban még tök jól mutat, de kb. lehetetlen szépen tálalni. Itt azt javaslom, hogy ahogy kivettük a sütőből a fetás paradicsomot, úgy tegyük az asztalra, és csak ott törjük össze és keverjük hozzá a tésztát, így a látvány (legalábbis az elején) sokkal szebb lesz.

 

Hozzávalók – Feta pasta:

15 dkg feta sajt

40 dkg koktélparadicsom

5 gerezd fokhagyma

1 teáskanál oregánó

4 evőkanál olívaolaj

30 dkg penne tészta

bors

parmezán

 

Elkészítés – Feta pasta:

A fetát egy jénaiba (vagy tepsibe) tesszük egészben, mellészórjuk a koktélparadicsomokat. Ezeket én félbevágtam, de lehet egészben is.

feta pasta

Ráborítjuk az apróra vágott fokhagymát és az oregánót, rálocsoljuk az olajat és mehet a 200 °C-os sütőbe.

15 percig sütjük, majd 230 °C-on (esetleg grillfunkción) megpirítjuk a tetejét.

feta pasta

Közben megfőzzük a pennét sós vízben.

A fetás-paradicsos „dolgot” összenyomjuk, összekeverjük villával, majd összeforgatjuk a pennével. A pennét nem kell extrán lecsepegtetni, ha egy kis tésztafőzővíz belekerül a fetás masszába, krémesebbé válik.
Kis parmezánnal megszórva tálaljuk.

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!

 

feta pasta

feta pasta

 

 

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük