Sütőben sült paradicsomos penne
A sütőben sült ételeknek nagy előnye, hogy előkészíthetők és azután már nem kell mellette állnunk, hanem a sütő teszi a dolgát, mi meg csinálhatunk valami teljesen mást közben. Ha pedig ez ráadásul egy tésztaétel is, akkor az előkészítéssel sem lesz nagy probléma.
Az utóbbi időben furcsa módon rákattantam a paradicsomos ételekre, pedig magát a paradicsomot nem igazán szeretem, de az ilyen szószos kaják simán jöhetnek. Így esett a választás erre a paradicsomos pennére is.
Hozzávalók – Sütőben sült paradicsomos penne:
50 dkg penne tészta
fél liter paradicsomszósz
20 dkg reszelt sajt
2 csomag mozzarella
2 paradicsom
só
bors
oregánó
Elkészítés – Sütőben sült paradicsomos penne:
A pennét sós vízben kifőzzük.
A paradicsomszósz összekeverjük az ízlés szerinti fűszerekkel – vagy használhatunk kész olasz szószt is -, majd a tésztát lecsepegtetve beleforgatjuk.
Egy tepsibe vagy egy nagyobb jénaiba tesszük a tészta felét, rá az egyik paradicsom szeletelve, a reszelt sajt és a mozzarella felét szeletelve vagy széttépkedve. Fölé jön a tészta másik fele, a paradicsom és a sajt és a mozzarella másik fele.
180°C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük, amíg szépen meg nem olvadnak a sajtok.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!
You must be logged in to post a comment.