Sütőben sült paradicsomos penne

 

paradicsomos penne

 

A sütőben sült ételeknek nagy előnye, hogy előkészíthetők és azután már nem kell mellette állnunk, hanem a sütő teszi a dolgát, mi meg csinálhatunk valami teljesen mást közben. Ha pedig ez ráadásul egy tésztaétel is, akkor az előkészítéssel sem lesz nagy probléma.

Az utóbbi időben furcsa módon rákattantam a paradicsomos ételekre, pedig magát a paradicsomot nem igazán szeretem, de az ilyen szószos kaják simán jöhetnek. Így esett a választás erre a paradicsomos pennére is.

 

Hozzávalók – Sütőben sült paradicsomos penne:

50 dkg penne tészta

fél liter paradicsomszósz

20 dkg reszelt sajt

2 csomag mozzarella

2 paradicsom

bors

oregánó

 

Elkészítés – Sütőben sült paradicsomos penne:

A pennét sós vízben kifőzzük.

A paradicsomszósz összekeverjük az ízlés szerinti fűszerekkel – vagy használhatunk kész olasz szószt is -, majd a tésztát lecsepegtetve beleforgatjuk.

Egy tepsibe vagy egy nagyobb jénaiba tesszük a tészta felét, rá az egyik paradicsom szeletelve, a reszelt sajt és a  mozzarella felét szeletelve vagy széttépkedve. Fölé jön a tészta másik fele, a paradicsom és a sajt és a mozzarella másik fele.

180°C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük, amíg szépen meg nem olvadnak a sajtok.

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!

 

paradicsomos penne