Tonhalas-kukoricás tészta

tonhalas kukoricas teszta

 

Imádom az ilyen összekutyulós, majd sütőbe bedobós dolgokat, mint ez a tonhalas-kukoricás tészta, valószínűleg nagyrészt azért, mert gyorsan és egyszerűen megvannak. 

Ez egy könnyebb ebédnek tökéletes. A családnak csináltam, Apukámnak nem jött be, mondjuk ezt már azelőtt megmondta, mielőtt nekiálltam volna elkészíteni. Na igen, nála az igazán jó ebéd az a cigánypecsenye, ez meg ugye nagyon nem az 🙂 De a 3/4-es többség (a női szakasz) finomnak nyilvánította, szóval talán a nőknél jobban betalálhat, mint a pasiknál.

 

Tonhalas-kukoricás tészta – Hozzávalók:

1 doboz konzerv kukorica

1 nagyobb doboz konzerv tonhal olajban vagy két kisebb (pl. Rio Mare méretű)

50 dkg penne tészta

3 dl tejszín

1 fej vöröshagyma

őrölt feketebors

őrölt szerecsendió

petrezselyem

15 dkg reszelt sajt

 

Tonhalas-kukoricás tészta – Elkészítés:

A tonhalon levő olajat mélyebb serpenyőbe/edénybe öntjük és üvegesre pirítjuk rajta a kockára vágott hagymát.

Hozzáadjuk az összetört halat, a kukoricát, átforgatjuk, majd felöntjük a tejszínnel.

Amikor elkezdett összefőni, akkor ízlés szerint fűszerezzük: só, bors, petrezselyem, szerecsendió mehet bele.

A közben megfőtt tésztát összeforgatjuk a szósszal.

Átöntjük egy sütőtálba és megszórjuk reszelt sajttal.

200 °C-os sütőben kb. negyed óráig sütjük.

 

 

Szereted a tésztás ételeket? További recepteket itt találsz:

Tejszínes-laskagombás penne

Zöldséges pirított tészta

Tejszínes spagetti carbonara

Milánói makaróni – extra gyors változat

Krumplis tészta

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂

 

tonhalas kukoricas teszta