Tonhalas-kukoricás tészta
Imádom az ilyen összekutyulós, majd sütőbe bedobós dolgokat, mint ez a tonhalas-kukoricás tészta, valószínűleg nagyrészt azért, mert gyorsan és egyszerűen megvannak.
Ez egy könnyebb ebédnek tökéletes. A családnak csináltam, Apukámnak nem jött be, mondjuk ezt már azelőtt megmondta, mielőtt nekiálltam volna elkészíteni. Na igen, nála az igazán jó ebéd az a cigánypecsenye, ez meg ugye nagyon nem az 🙂 De a 3/4-es többség (a női szakasz) finomnak nyilvánította, szóval talán a nőknél jobban betalálhat, mint a pasiknál.
Tonhalas-kukoricás tészta – Hozzávalók:
1 doboz konzerv kukorica
1 nagyobb doboz konzerv tonhal olajban vagy két kisebb (pl. Rio Mare méretű)
50 dkg penne tészta
3 dl tejszín
1 fej vöröshagyma
só
őrölt feketebors
őrölt szerecsendió
petrezselyem
15 dkg reszelt sajt
Tonhalas-kukoricás tészta – Elkészítés:
A tonhalon levő olajat mélyebb serpenyőbe/edénybe öntjük és üvegesre pirítjuk rajta a kockára vágott hagymát.
Hozzáadjuk az összetört halat, a kukoricát, átforgatjuk, majd felöntjük a tejszínnel.
Amikor elkezdett összefőni, akkor ízlés szerint fűszerezzük: só, bors, petrezselyem, szerecsendió mehet bele.
A közben megfőtt tésztát összeforgatjuk a szósszal.
Átöntjük egy sütőtálba és megszórjuk reszelt sajttal.
200 °C-os sütőben kb. negyed óráig sütjük.
Szereted a tésztás ételeket? További recepteket itt találsz:
Milánói makaróni – extra gyors változat
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂
You must be logged in to post a comment.