Brutál finom cheddar sajtos falatkák
Csupa sajtos ízrobbanás!
A sajtot minden formájában imádom, rengeteget eszem, de a cheddar sajt nagyjából kimaradt abból a körből, amiket venni szoktam. Megkóstolva sem volt olyan extra, szóval jó is volt ez így. Idáig. Mert ebbe a sütibe sütve valami olyan brutál finom ízt ad, hogy nem nagyon ettem eddig még ilyet és ez most nem túlzás. Szóval, valószínűleg kerülni fog még ebbe-abba, erre-arra cheddar sajt, ha ez ennyire jó!
Cheddar sajtos falatkák – hozzávalók:
22 dkg cheddar sajt
8 dkg vaj
1 bögre (kb 2 dl) liszt
3/4 teáskanál só
2 evőkanál hideg víz
szezámmag, lenmag esetleg mák
Cheddar sajtos falatkák – elkészítés:
Lereszeljük a sajtot.
Az összes hozzávalóval összegyúrjuk.
Folpackba csomagolva 20 percre a hűtőbe tesszük.
Enyhén lisztezett felületen kb fél cm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk kisebb kiszúróformákkal.
Kicsit megkenjük a vízzel és megszórjuk szezámmaggal/mákkal/lenmaggal.
180 °C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt ropogósra sütjük.
Nézd meg a többi sós-sajtos receptemet is, biztosan találsz kedvedre valót!
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről!
You must be logged in to post a comment.