Brutál finom cheddar sajtos falatkák

cheddar sajtos falatkak

 

Csupa sajtos ízrobbanás!

A sajtot minden formájában imádom, rengeteget eszem, de a cheddar sajt nagyjából kimaradt abból a körből, amiket venni szoktam. Megkóstolva sem volt olyan extra, szóval jó is volt ez így. Idáig. Mert ebbe a sütibe sütve valami olyan brutál finom ízt ad, hogy nem nagyon ettem eddig még ilyet és ez most nem túlzás. Szóval, valószínűleg kerülni fog még ebbe-abba, erre-arra cheddar sajt, ha ez ennyire jó!

 

Cheddar sajtos falatkák – hozzávalók:

22 dkg cheddar sajt

8 dkg vaj

1 bögre (kb 2 dl) liszt

3/4 teáskanál só

2 evőkanál hideg víz

szezámmag, lenmag esetleg mák

 

Cheddar sajtos falatkák – elkészítés:

Lereszeljük a sajtot.

Az összes hozzávalóval összegyúrjuk.

Folpackba csomagolva 20 percre a hűtőbe tesszük.

Enyhén lisztezett felületen kb fél cm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk kisebb kiszúróformákkal.

Kicsit megkenjük a vízzel és megszórjuk szezámmaggal/mákkal/lenmaggal.

 180 °C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt ropogósra sütjük.

 

 

Nézd meg a többi sós-sajtos receptemet is, biztosan találsz kedvedre valót!

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 

 

cheddar sajtos falatkak