Diós-almás palacsinta borsodóval
A palacsintával tévedni nem lehet. Bár mindenkinek van kedvence, de kb. mindegy is, hogy milyen, egészen biztos kétpofára fogja enni, akit megkínálunk vele.
Az alapötlet a borsodó elkészítése volt, ehhez a “gombhoz” kerestem a “kabátot”, vagyis a palacsintát. Mivel a borsodó aranygaluskával igen jól passzol, így jött a diós töltelék ötlete, majd ha már lúd, legyen kövér alapon egy kis alma is került a palacsintatésztába, így a ducibb palacsintákkal és a borsodóval együtt egy egészen kiadós desszertet kapunk.
Hozzávalók – Diós-almás palacsinta borsodóval:
palacsintához:
2 nagyobb, savanykásabb alma
2 tojás
4,5 dl tej
30 dkg liszt
1 csipet só
2 ek olaj
kis olaj a sütéshez
töltelékhez:
10 dkg darált dió
8 dkg cukor
borsodóhoz:
2 tojás
10 dkg kristálycukor
2 dkg liszt
fél citrom leve
4 dl Laposa fehérbor
1 dl víz
Elkészítés – Diós-almás palacsinta borsodóval:
palacsinta:
Az alma kivételével csomómentesre keverjük a hozzávalókat.
Az almát meghámozzuk és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, majd belekeverjük a tésztába.
Kevés olajon megsütjük a palacsintákat. Valamivel vastagabbak lesznek a szokásosnál a reszelt alma miatt.
Megtöltjük a cukor és dió keverékével.
borsodó:
A tojásokhoz adjuk a cukrot, lisztet, citromlevet és kézi habverővel jól elkeverjük.
Hozzáadjuk a vizet és a bort és szintén elkeverjük.
Lassú tűzön, folyamatos kevergetés közben besűrítjük.
A palacsintákra öntjük. A tetejét megszórhatjuk még darált dióval.
Szereted a palacsintát? Palacsintás receptekért kattints ide!
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!
You must be logged in to post a comment.