Diós-almás palacsinta borsodóval

Dios-almas palacsinta borsodoval

A palacsintával tévedni nem lehet. Bár mindenkinek van kedvence, de kb. mindegy is, hogy milyen, egészen biztos kétpofára fogja enni, akit megkínálunk vele.

Az alapötlet a borsodó elkészítése volt, ehhez a “gombhoz” kerestem a “kabátot”, vagyis a palacsintát. Mivel a borsodó aranygaluskával igen jól passzol, így jött a diós töltelék ötlete, majd ha már lúd, legyen kövér alapon egy kis alma is került a palacsintatésztába, így a ducibb palacsintákkal és a borsodóval együtt egy egészen kiadós desszertet kapunk.

 

Hozzávalók – Diós-almás palacsinta borsodóval:

palacsintához:

2 nagyobb, savanykásabb alma

2 tojás

4,5 dl tej

30 dkg liszt

1 csipet só

2 ek olaj

kis olaj a sütéshez

töltelékhez:

10 dkg darált dió

8 dkg cukor

borsodóhoz:

2 tojás

10 dkg kristálycukor

2 dkg liszt

fél citrom leve

4 dl Laposa fehérbor

1 dl víz

 

Elkészítés – Diós-almás palacsinta borsodóval:

palacsinta:

Az alma kivételével csomómentesre keverjük a hozzávalókat.

Az almát meghámozzuk és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, majd belekeverjük a tésztába.

Kevés olajon megsütjük a palacsintákat. Valamivel vastagabbak lesznek a szokásosnál a reszelt alma miatt.

Megtöltjük a cukor és dió keverékével.

borsodó:

A tojásokhoz adjuk a cukrot, lisztet, citromlevet és kézi habverővel jól elkeverjük.

Hozzáadjuk a vizet és a bort és szintén elkeverjük.

Lassú tűzön, folyamatos kevergetés közben besűrítjük.

A palacsintákra öntjük. A tetejét megszórhatjuk még darált dióval.

 

Szereted a palacsintát? Palacsintás receptekért kattints ide!

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!

 

Dios-almas palacsinta borsodoval