Citromos palacsinta

citromos palacsinta

 

Citromos palacsinta, amiben a töltelék áll citromból. Meg porcukorból.

Oké, ez ennyi, nem is muszáj tovább olvasnod 🙂

De örülök, ha megteszed. Szóval, amikor először hallottam erről, néztem nagyon furán, hogy ebből meg mi lesz, citromlevet tekerjünk a palacsintába?! Én a fahéjhoz, meg a kakaóporhoz szoktam a többi “standard” töltelék mellett.

 

Egyszerű palacsinta recept – nagyon részletesen leírva, útmutatással a kezdőknek is

 

A töltelék pedig csak ennyi: sima porcukrot szórunk a palacsintatészta tetejére. Érdemes egy keskenyebb csíkba halmozni. Aztán fogunk egy citromot és elkezdjük óvatosan ráfacsarni cseppenként. Olyan állagot kell elérni, amikor a porcukor és citromlé elegye nagyon sűrű, még nem folyós, de a porcukor fehérsége elkezd halványan áttetszővébe átmenni. Szóval, értitek, meg legyen locsolva, de ne folyjon ki a palcsiból.

 

Szerintem kifejezetten nyári édesség, mert a citromtól nagyon friss íze lesz.

 

Még több palacsinta recept ide kattintva!

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!

 

citromos palacsinta

citromos palacsinta

 

 

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük