Citromos palacsinta
Citromos palacsinta, amiben a töltelék áll citromból. Meg porcukorból.
Oké, ez ennyi, nem is muszáj tovább olvasnod 🙂
De örülök, ha megteszed. Szóval, amikor először hallottam erről, néztem nagyon furán, hogy ebből meg mi lesz, citromlevet tekerjünk a palacsintába?! Én a fahéjhoz, meg a kakaóporhoz szoktam a többi „standard” töltelék mellett.
Egyszerű palacsinta recept – nagyon részletesen leírva, útmutatással a kezdőknek is
A töltelék pedig csak ennyi: sima porcukrot szórunk a palacsintatészta tetejére. Érdemes egy keskenyebb csíkba halmozni. Aztán fogunk egy citromot és elkezdjük óvatosan ráfacsarni cseppenként. Olyan állagot kell elérni, amikor a porcukor és citromlé elegye nagyon sűrű, még nem folyós, de a porcukor fehérsége elkezd halványan áttetszővébe átmenni. Szóval, értitek, meg legyen locsolva, de ne folyjon ki a palcsiból.
Szerintem kifejezetten nyári édesség, mert a citromtól nagyon friss íze lesz.
Még több palacsinta recept ide kattintva!
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!
You must be logged in to post a comment.