Citromhéj cukorban – citromhéj tartósítása
Ha kezeletlen héjú citromot (vagy narancsot) veszünk, akkor érdemes a héját is felhasználni. Ha éppen akkor nem tudjuk beletenni semmibe, akkor pedig könnyen tartósíthatjuk. Most derült ki számomra, hogy a citromhéj cukorban nem mindenki által ismert, mert Anyukám mindig tart a hűtőben belőle, ami aztán megy szépen a süteményekbe, így aztán leírom, hátha segítséget jelent másoknak.
Hozzávalók – citromhéj cukorban
2 db kezeletlen héjú citrom (vagy narancs)
3-4 evőkanál kristálycukor
Elkészítés – citromhéj cukorban
A citromokat megmossuk és kislyukú reszelőn lereszeljük.
Összekeverjük kristálycukorral – gyakorlatilag mindegy a pontos mennyiség, ránézésre hasonló térfogatú legyen a cukor, mint a lereszelt (nem összenyomott) citromhéj.
Befőttesüvegbe rakjuk és hűtőben tároljuk.
Mindenhol minimum 4-6 hét eltarthatóságot írnak, Anyunak jóval több időt is kibír a hűtőben, akár hónapokat is.
Tehetjük süteménybe ízesítőnek, de teába, limonádéba is, bármibe, ami édes és jót tesz neki a citrom.
Citromos receptekért katt ide!
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!
A citromokat Lajosmizsén, a Szőrös és Kisjuhász Kertészetben szedtük. A citromligetükről néhány fotó – rákattintva nagyobban is megnézheted.
You must be logged in to post a comment.