Tökmagos hummusz egyszerűen
A hummusz egy közel-keleti krémes étel, melyet főként pitával mártogatva előételként fogyasztanak.
Valamikor régen már ettem, de nem aratott túl nagy sikert nálam. Aztán idén nyáron újra kipróbáltam és hohóóó, ez finom – jött a felismerés. Utána nézegettem a boltban, hogy milyenek vannak belőle, ott bukkantam a tökmagosra, amit aztán igyekeztem otthon is reprodukálni.
Tökmagos hummusz – Hozzávalók:
45 dkg konzerv csicseriborsó lecsepegtetve
4 ek olívaolaj
3 ek tahini
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál római kömény
fekete bors
0.5 dl víz
1 db citrom leve
1 teáskanál só
1 marék tökmag
Tökmagos hummusz – Elkészítés:
Gyakorlatilag a tökmag kivételével mehet minden a mixerbe, aztán hadd menjen!
A tökmagot én később tettem bele és csak keveset mixeltem, hogy érezhetők legyenek a darabok.
Ízlés szerint lehet lágyabbra, krémesebbre, folyékonyabbra készíteni a hozzávalók mennyiségének variálásával, én nem szerettem volna túl olajosan, illetve kiflire kenve akartam enni, így masszívabbra hagytam, aki mártogatni szeretne bele, az krémesítsen rajta több folyadékkal.
Te is imádod a kencéket, kenőkéket? További recepteket itt találsz róluk!
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂
Forrás: https://www.nosalty.hu/recept/hummusz-gyorsan
You must be logged in to post a comment.