Tökmagos hummusz egyszerűen

tokmagos hummusz

 

 

A hummusz egy közel-keleti krémes étel, melyet főként pitával mártogatva előételként fogyasztanak.

Valamikor régen már ettem, de nem aratott túl nagy sikert nálam. Aztán idén nyáron újra kipróbáltam és hohóóó, ez finom – jött a felismerés. Utána nézegettem a boltban, hogy milyenek vannak belőle, ott bukkantam a tökmagosra, amit aztán igyekeztem otthon is reprodukálni.

 

Tökmagos hummusz – Hozzávalók:

45 dkg konzerv csicseriborsó lecsepegtetve

4 ek olívaolaj

3 ek tahini

2 gerezd zúzott fokhagyma

1 teáskanál római kömény

fekete bors

0.5 dl víz

1 db citrom leve

1 teáskanál só

1 marék tökmag

 

Tökmagos hummusz – Elkészítés:

Gyakorlatilag a tökmag kivételével mehet minden a mixerbe, aztán hadd menjen!

A tökmagot én később tettem bele és csak keveset mixeltem, hogy érezhetők legyenek a darabok.

Ízlés szerint lehet lágyabbra, krémesebbre, folyékonyabbra készíteni a hozzávalók mennyiségének variálásával, én nem szerettem volna túl olajosan, illetve kiflire kenve akartam enni, így masszívabbra hagytam, aki mártogatni szeretne bele, az krémesítsen rajta több folyadékkal.

 

Te is imádod a kencéket, kenőkéket? További recepteket itt találsz róluk!

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

tokmagos hummusz

tokmagos hummusz

 

Forrás: https://www.nosalty.hu/recept/hummusz-gyorsan