Sült alma mascarpone krémmel

Sült alma mascarponekrémmel

 

 

Egyszerű, gyümölcsös és krémes desszert, melyet fogyaszthatsz forrón és hidegen is. Használj hozzá olyan gyümölcsöt, ami éppen otthon van.

 

Hozzávalók – Sült alma mascarpone krémmel:

kb 60 dkg gyümölcs – alma, körte, barack, ananász, narancs… én most csak almát használtam

0,5-1 dl alkohol – rum, konyak, sherry…

2-3 ek porcukor

krémhez:

25 dkg mascarpone

2 ek porcukor

4 ek joghurt

1 vaníliarúd kikapart magjai

 

Elkészítés – Sült alma mascarpone krémmel:

A gyümölcsöket egyforma méretűre (kb 2×2 cm) daraboljuk.

Egy tepsiben szétterítjük a gyümölcsöket, meglocsoljuk fél-1 dl alkohollal, megszórjuk 2-3 evőkanál poruckorral és 200 °C-os sütőben kb negyed óra alatt megsütjük.

A mascarponet összekeverjük a porcukorral, joghurttal és vaníliával és vagy a forró vagy akár a kihűlt gyümölcs tetejére halmozzuk.

Én ezt akkor készítettem, amikor a sültalma-likőrt is, így két legyet (s)ütöttem egy csapásra, készen voltak az almák, egy része ment a likőrbe, egy része pedig az édességbe.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre (itt, jobbra), ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

Sült gyümölcs mascrponekrémmel

 

 

Forrás: http://ludanyo.blogspot.hu/2009/04/sult-gyumolcs-mascarpone-kremmel.html