Sült alma mascarpone krémmel
Egyszerű, gyümölcsös és krémes desszert, melyet fogyaszthatsz forrón és hidegen is. Használj hozzá olyan gyümölcsöt, ami éppen otthon van.
Hozzávalók – Sült alma mascarpone krémmel:
kb 60 dkg gyümölcs – alma, körte, barack, ananász, narancs… én most csak almát használtam
0,5-1 dl alkohol – rum, konyak, sherry…
2-3 ek porcukor
krémhez:
25 dkg mascarpone
2 ek porcukor
4 ek joghurt
1 vaníliarúd kikapart magjai
Elkészítés – Sült alma mascarpone krémmel:
A gyümölcsöket egyforma méretűre (kb 2×2 cm) daraboljuk.
Egy tepsiben szétterítjük a gyümölcsöket, meglocsoljuk fél-1 dl alkohollal, megszórjuk 2-3 evőkanál poruckorral és 200 °C-os sütőben kb negyed óra alatt megsütjük.
A mascarponet összekeverjük a porcukorral, joghurttal és vaníliával és vagy a forró vagy akár a kihűlt gyümölcs tetejére halmozzuk.
Én ezt akkor készítettem, amikor a sültalma-likőrt is, így két legyet (s)ütöttem egy csapásra, készen voltak az almák, egy része ment a likőrbe, egy része pedig az édességbe.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre (itt, jobbra), ne maradj le semmiről! 🙂
Forrás: http://ludanyo.blogspot.hu/2009/04/sult-gyumolcs-mascarpone-kremmel.html
You must be logged in to post a comment.