Narancsos kacsasült almaraguval
Gyors, szaftos, eszméletlenül finom kacsamelles ebéd.
Hát, én eddig azt hittem, nem szeretem a kacsahúst. Aztán most kiderült, hogy ilyen formában mégis baromira ízlik! Imádom! Pár napon belül újra meg kellett csinálnom. 🙂
A gyümölcs + hús kombinációt eddig is szerettem, de ez a narancsos szaft nagyon jót tesz a kacsának.
Narancsos kacsasült almaraguval – Hozzávalók (2 személyre):
30 dkg kacsamell filé
2 db alma
1 db narancs
1 db citrom
1 szál rozmaring
1 szál kakukkfű
2 dkg vaj
1 ek cukor
2 ek méz
1 ek olívaolaj
só
bors
Narancsos kacsasült almaraguval – Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
A kacsamell bőrét beirdaljuk (úgy, hogy a húsba már ne vágjunk bele) és bedörzsöljük sóval.
Olívaolajos forró serpenyőbe rakjuk a bőrös felével lefelé, közepes lángos 3-4 percig pirítjuk, majd megfordítva további 2 percig.
A narancs héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. Ezt összekeverjük a mézzel és kakukkfűvel.
A kacsamellet egy sütőbe is rakható serpenyőbe rakjuk, meglocsoljuk a narancsos lével. 8 percig sütjük a sütőben, de ha jól át akarjuk sütni, akkor még további 5 percig.
Közben az almát meghámozzuk és kb fél cm-es kockákra vágjuk.
A vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a rozmaringot és a citrom levét, a kristálycukrot és még 2 percig főzzük.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂
Alapanyag és recept: KitchenBox
You must be logged in to post a comment.