Narancsos kacsasült almaraguval

Narancsos kacsasult almaraguval

 

Gyors, szaftos, eszméletlenül finom kacsamelles ebéd.

Hát, én eddig azt hittem, nem szeretem a kacsahúst. Aztán most kiderült, hogy ilyen formában mégis baromira ízlik! Imádom! Pár napon belül újra meg kellett csinálnom. 🙂

A gyümölcs + hús kombinációt eddig is szerettem, de ez a narancsos szaft nagyon jót tesz a kacsának. 

 

Narancsos kacsasült almaraguval – Hozzávalók (2 személyre):

30 dkg kacsamell filé

2 db alma

1 db narancs

1 db citrom

1 szál rozmaring

1 szál kakukkfű

2 dkg vaj

1 ek cukor

2 ek méz

1 ek olívaolaj

bors

 

Narancsos kacsasült almaraguval – Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.

A kacsamell bőrét beirdaljuk (úgy, hogy a húsba már ne vágjunk bele) és bedörzsöljük sóval.

Olívaolajos forró serpenyőbe rakjuk a bőrös felével lefelé, közepes lángos 3-4 percig pirítjuk, majd megfordítva további 2 percig.

A narancs héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. Ezt összekeverjük a mézzel és kakukkfűvel.

A kacsamellet egy sütőbe is rakható serpenyőbe rakjuk, meglocsoljuk a narancsos lével. 8 percig sütjük a sütőben, de ha jól át akarjuk sütni, akkor még további 5 percig.

Közben az almát meghámozzuk és kb fél cm-es kockákra vágjuk. 

A vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a rozmaringot és a citrom levét, a kristálycukrot és még 2 percig főzzük.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

narancsos kacsasult almaraguval

 

 

Alapanyag és recept: KitchenBox