Snickers muffin (karamellás-sós mogyorós-csokis muffin)
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, én nagyon szeretem a sós-édes párosításokat.
Lehet az főétel (pl. hús gyümölccsel) vagy édesség bármilyen formában.
Sós mogyorót már többször is használtam sütikhez, pl. a svéd sós mogyorós sütinél vagy az egyszerű csokis sütinél is.
Aki szintén szereti ezt a párosítást vagy a Snickers csoki ízét, feltétlenül próbálja ki ezt az egyszerű Snickers muffint!
Snickers muffin – Hozzávalók:
20 dkg liszt
30 dkg cukor
1 nagy tejföl
2 tojás
1 cs sütőpor
10 dkg reszelt csoki
karamellhez: cukrozott sűrített tej
sós mogyoró
Snickers muffin – Elkészítés:
A cukrozott sűrített tejet kevergetve melegítjük kb 10 percig, amíg megnő a térfogata és az állaga változik.
Összekeverjük a muffinhoz külön a száraz és nedves hozzávalókat, majd az egészet egybeöntjük és elkeverjük.
Muffinkapszlikba teszünk félig a tésztából, rá a karamellből és a mogyoróból, majd újból tésztát. (Ha megsült, ne olyan folyós karamellrétegre számítsatok, mint a csokiban, inkább a tészta lesz sűrűbb, illetve az íze lesz jelen.)
180 °C-ra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.
Ha tetszett a recept, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le egy bejegyzésről sem! 🙂
3 thoughts on “Snickers muffin (karamellás-sós mogyorós-csokis muffin)”
You must be logged in to post a comment.
De jó, ez aztán finom lehet! 🙂
Az volt … :)Kicsit rákattantam az édes-sós párosításra 🙂
Nagyon érdekesnek találom ezt az édes-sós párosítás! Süti formában még nem kóstoltam!